2018 Yılının son günleri…

Ayaza ve buza çeken günler ve geceler. Doğalgaza zam gelmişti. Yılbaşından sonra yine gelecekmiş. Eh, ne diyelim bir kulağımızın arkası kalmıştı..Ancak beklentilerin aksine yüzde on ucuzladı doğal gaz ve elektrik.

Milletvekilleri bir gece yarısı, belki de sabaha karşı, aylıklarına yüzde yüz zam yapmıştı. Ben zaten rüyamda görmüştüm, Yıllar önce. Asgari ücret komisyonu da 2020’de karar kıldı. Uzun pazarlıklardan sonra.

Bu rüya aslında çok eski ve hep var. Yani her zaman “Rabbena, hep bana”sözü mevsim ne olursa olsun, hava nasıl olursa olsun, cep ve cebellezi hep işler. Bu yalnız orada değil her halükârda! İmambayıldı.

Eee kara kaplı kitap meselesi yaniciğime!

Ben, aslında böyle al-kaç olaylarını çok yaşadım. Tepkiler de gördüm. Ancak, bir süre sonra süt limana dönüşüvermişti. Yine öyle olacağından adım gibi, kimliğim gibi eminim.

Anımsadığıma göre kına bile devreye girmiş, oralara gönderilmişti.

Gel zaman git zaman yine gökten üç elma düştü. Biri sana, biri size, biri hepinizeeee! Gözü olanın gözü çıkmasın elbet aklı da.

Onların zamları ihtiyaçtan kaynaklanıyormuş. İyi güzel, olabilir.. Ama dar gelirlilerin ,emeklilerin, memurların, hele asgari ücretle çalışanların ihtiyacı yok mu?Onlar aldıkları o paralarla nasıl geçinirler; hiç düşündünüz mü? Onlar da belli bir düzeye gelsin o zaman tamam. Ancak sana yok, bana var, “beni al, onu alma!” olmaz. O zaman sosyal devletin anlamı kalmaz.

Sonra şu 6o0 milletvekili ülkemiz için lüks değil mi? Bütçenin bir bölümü onlara gelince elde ne kalır?Parlemento sayısal değil; özlü ve anlamlı olmalı bence.

Ulusal gelirin eşitçene paylaşılması ilkesini anımsatsanız hemen Moskova’ya gönderirler adamı hem de Sibirya soğukları gündemdeyken.

Yeni yıla kim , nasıl girecek? Sanırım yatıp uyuyanlar daha çok olacak.Yoksul ve depremzede çocuklar Noel Baba’yı boşuna bekleyecek. Bacadan, pencereden değil, duvardan girse, çocuklar sevinecek. Yetkililerin böyle saçmalıklar yumurtlaması neyin habercisi biliyor musunuz? Geleceğe yatırımın. Bunlar öyle sanıyorum ki yarınların adayları. Etekle, ceketle uğraşmanın gizli hedefi de bu olmalı, sanıyorum.

Hadi yeni yıla girerken ağzınızın tadını bozmayayım. Bunun bir simge olduğunu anlatamazsınız. Arafat’ta şeytan taşlamak da öyle değil mi?

En iyisi bir şiirle girelim yeni yıla:

O ŞİMDİ AŞK/ER

Yarımadamın yüzen yeşiline göz koyunca güz

Edirne tava ciğeri mi? Aklımda

Kimliğime dadandı göç etmeyen bulutlar

Keşan’ın oraları satır kıyma kokulu

Kaçıncı bahardı bu, avuçlayıp kucakladığım

Mıncıklarken ıslak ıslık toprağını

Yalnızlığım… O şimdi aşk/er

En uzak dağlarda sapanıyla gezer

İDA’nın oralardan çalınır orkideler

Bir avuç altın uğruna katledilir doğa

Bu akıl kimin aklı alınır yere düşse

Sayısız sevda yeşerir

Denizle dağın kucaklaştığı yerde

N. T

ETV'de canlı müzik ve şiir programı: 5 Ocak Saat 21'de... Katılımcılar: Ali AKARTÜRK, Necdet  TEZCAN,  ÖZLEM Ağırgan, Gülhis BİLGENOĞLU, Suzan  TEZCAN...  Duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.