Tüm Trakya’da motosiklet tutkunları Hayrabolu’da Ayçiçeği Festivali kapsamında yapılan Motokros yarışlarını izlemek için gün sayardı. Hayrabolu’da gölet kenarındaki Motokros parkuruna giden yolların tozunu yutmayan yoktur aramızda. Ve her gidişimizde mutlaka “Balkanların merkezi Edirne’de neden yok” diye serzenişte bulunurduk. Yıllarca yazdığım haberlerde, yaptığım röportajlarda bu konuya değinmiş ancak bu konuda hiçbir gelişme sağlayamamıştık. Edirne parkurunun oluşturulmasının hikayesine bu yazımda değinmeyeceğim ancak ciddi emek sarf edildi ve sonunda Edirne’nin de bir Motokros parkuru oldu. Üstelik Türkiye şampiyonu Şakir Şenkalaycı, Balkan şampiyonu Şevki Şevkiyev gibi sektörün öncü isimleri de parkura hem kendileri gelmiş, hem de öğrencilerini, arkadaşlarını getirip incelemelerde ve deneme sürüşlerinde bulunmuş, parkura tam not vermişlerdi. TMF tarafından 2021 sezonunun sonuna da Edirne yarışı eklenince civarda yaşayan bir çok motosiklet sevdalısı yarış tarihini beklemeye başladı. Parkurun yarış alanı dışında gerekli tesisler için de Edirne Valiliği bünyesinde çok yoğun mesai harcandığını duydum. Maalesef bir fırsat bulup yerinde gözlemleyemesem de Hayrabolu’nun tozunu yıllarca yuttuktan sonra Musabeyli’nin çamuru bize vız gelir diye düşünüyorum. Muhteşem bir hafta sonu bizi bekliyor. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.

Gelelim dünyanın en hızlı dört tekerlekli yarışçılarına. Bu hafta sonu Suudi Arabistan’da yapılacak olan Formula1 yarışlarında tansiyon yine çok yüksek. İyice kızışan şampiyonluk mücadelesi, tarafların karşılıklı yaptıkları açıklamalarla daha da kızışıyor. Tüm sürücülerin birleştikleri tek nokta, Suudi Arabistan’daki şeriat rejimi ve kadınların bu ülkedeki haklarındaki olumsuzluklar. Bir çok pilot bu konuda açıklamalar yaparak durumu kınayan görüşlerini bildirmekle yetinirken Sebastian Vettel somut bir adım atarak kadınlar için karting etkinliği düzenledi. Kendisini bu güzel girişiminden dolayı tebrik ediyor ve bu duyarlılığının diğer pilotlara da örnek olmasını diliyoruz.

Musabeyli’de görüşürüz. Bu hafta tekerinize taş, toz, çamur... hepsi gelmeli. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.