Şu an

Gözlerine kar yağmış

Üşüyen bir kedi kent

Sessizliğin Pazar telaşı

İstasyonlarımda

Ve yitik Rumeli rüzgarlı

Bir Balkan yeli esince yüzüm

Tuna boylarından

Koşar gelir anılar

Ne zaman dalsam

Meriç ötelerine

Rumeli türküleri

Ele verir göçmenliğime

Kızanlıkta gülünce güller

Özlemlerimi sularım

Ve siler geçerim şu sınırları

Hem yoksuldur, hem varsıl

Benim orda kalan yüreğim

N.Tezcan

Bu gün de bir şiirle başlayalım dedik.

Çünkü siyasi arenada henüz sağlıklı bir gelişme yok. Deniz Baykal’ın Cumhurbaşkanıyla görüşmesi ilgiyi yoğun biçimde toplasa da yeni bir gelişme çıkmadı gibi görünüyor. O zaman neden bir buluşma gereği duyuldu; o da net değil..

Biz burada yokken gelen biriken gazete dergi ve kitapları tek tek incelemek zaman alsa da gerekli gibi geliyor bana.

Kitaplardan biri Fahrettin Koyuncu’dan. Gezi notlarından oluşturulmuş bir yapıt.

Sn Koyuncu’yla Karabük’te görüşmüştük yanılmıyorsam, 2005’te.Çünkü o yıl Tay Dergisi’nin İ. Yıldız Şiir yarışmasında birinciliği paylaşmıştık. Sonra da ilişkilerimiz ağırca olsa da sürdü, sürmekte

Ozan yazar dostumun yapıtının adı: AVRUPA’DA DOKUZ GÜN ON ÜLKE (Boy Yayınları)

Koyuncu 1965 yılında Manisa-Üçpınar’da doğar. Ege Üniversitesi Edebiyat Bölümü çıkışlı. Şimdiye değin yayınlanmış 0n yapıtı var.Ayrıca beş de çocuk kitabı yayınlanmış.

Yazarımız çok yazan ve çok gezen bir insan. Gezi yazılarının bir bölümünü dergilerde okumuş, beğenmiştim. Az ve öz bir çizgide iyi bir kalemşor desem abartmış olmam sanıyorum. Yapıtını siyah-beyaz fotoğraflarla da varsıllaştırmış.

Diyor ki arka kapakta:

 “Türkiye’ye döndükten sonra da gördüklerimi, işittiklerimi unutmadan yazıya döktüm. Elinizdeki kitap dokuz günlük Avrupa gezisinden bende kalanlardır.”

Avusturya bölümünde ilginç bir gözlem: “Kraliçe Maria Teresa çok çok zengin bir kadınmış ve bu kadının tam yirmi yedi kocası varmış. Söylendiğine göre Kraliçe Maria Teressa , kocalarına tasma takarak onları sokaklarda gezdiriyormuş.”

İtalya bölümünden.

 “Venedik’e gelmişken pizza ve spagetti yenir diyoruz ve Tenere Visibile Grazie’de pizza ve spagetti yiyoruz. Memleketin pizzalarından ve makarnalarından bir fark görmesek de turist olmanın gereğini yerine getirmiş oluyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.