Bir kurumun,kuruluşun,dairenin ve kitlenin yöneticisi yani idarecisi ve amiri olmak çokta kolay bir iş değildir elbette ama arzu edilen istenilen iştir

Şef olmak,Müdür olmak,Muhtar olmak,Belediye Başkanı olmak,Kaymakam olmak,Vali olmak,Bakan ve Başbakan ile Cumhurbaşkanı olmak sorumluluk yüklenmek ve yönetme görevi almak anlamı taşır.

Elbette bu sorumlulukların altından kalkabilmek için birgi,beceri ve yeteneğin yanı sıra bazı hasletleri üzerinde taşımak gerekir.

Bu özellikler ve kendinize özgü özellikler insanlar ile olan ilişkilerinizi iyileştirmeniz konusunda katkı sağlar.

Bu nedenle Yönetici olan kişinin başkaları tarafından daima saygı duyulacak ve herkesin onun yanında kendini rahat hissetmesini sağlayacak kişisel özelliklere sahip olması önemlidir.

Özellikle bunların liderlerde bulunması; başarılı bir yönetimi ortaya koyacak en önemli adımlardan bir tanesidir.

Liderde olması gereken özellikler arasında bulunan öz güven; yöneticide görüldükçe zaman içerisinde ekibin tamamına sirayet eder ve hem ekibin hem de kurumun başarısını tetikler.

Motivasyon yaratmak çok zor bir iş olsa da iyi yöneticilerin motive etme yeteneklerinin olması gerekir.

Genellikle yöneticilere has bir meziyet olan motive etme yeteneğiyle liderler; çalışanlara cesaret verir, yol gösterir ve çalışanların gelişimlerini hızlandırır.

Daha birçok meziyetlerin bulunması gerektiğini ifade ederek bu günkü yazımın özüne ve amacına dönmek istiyorum.

Kamu ve özel sektörde 25 yılı aşkın bir süre Yöneticilik ve Müdürlük yapmış biri olarak,Edirne'de çok başarılıyöneticilik ve idarecilik görevi sürdürmekte olan Belediye Başkanı Recep Gürkan'dan bahsetmek istiyorum.

Bazı kardeşlerin yalakalık olarak nitelendireceklerini bile bile hemde.

Çünkü gerçeği yazdığıma eminim.

Daha önceden defalarca yazdığım gibi akıllı ve çok zeki bir insan.

Yöneticide bulunması gereken en önemli özelliklerden bir de bu zaten.

Beş yıl Edirne Belediyesinde Meclis üyeliği yapmış bir kişi olarak Recep Gürkan dönemlerindeki toplumsal ilişkilerin olumlu sonuçları sayesinde benim görev yaptığım dönemde hemen her hafta bir Kitle örgütünün Belediye önünde yaptığı basın açıklamalarına ratlanmıyor.

Aksine kitle örgütlerinin birçoğu Başkan Gürkanı ve Edirne Belediyesini öven,çalışmalarını takdir ettiğini ifade eden açıklamalar yapıyor.

İşte akıllı yöneticinin tesis ettiği iyi ilişkiler bu tür olumsuzluklarıda ortadan kaldırabiliyor.

Altı yıldan bu yana Belediye Meclisinde tek bir olumsuzluğun yaşanmadığı birkaç itiraz dışında tüm üyelerin birlikteliği ile alınan kararlar,bizim dönemimizin o kavgalı döğüşlü günlerini unutturmaya çalışıyor.

Masalara çıkarak hem Belediye Başkanına hemde Meclis üyelerine şişelerle,kitaplarla saldırıların yapıldığı günler hicap duyularak hatırlanacak olaylardı.

Belediyenin hemen her gün hesaplarına el konulduğu ve eli kolu bağlı olarak oturulduğu,Belediyenin elektriklerinin kesildiği ve Akaryakıt istasyonuna borçlar nedeniyle jenaretörlerin dahi çalıştırılamadı o günleri ortadan kaldıran ve İktidar Partisinin Milletvekili ile tesis ettiği iyi ilişkiler sayesinde İller Bankasından anında para çıkartan da yine akıllı Başkan davranışları ve ilişkileridir.

Neyse Başarılı yöneticiyi böyle bir köşe yazısı ile anlatmak kolay olmayacağı için daha sonra yine devam edeceğiz yazımıza.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.