Bugün;

Necdet TEZCAN’ın büyük bir keyif alarak okuduğum;

“Ihlamur Kokulu Sakin Kent VİZE” adlı anılar ve anlatılar kitabını nihayet bitirdim.

Sohbet tadındaki düz yazılarında hem hatıralar, hem edebiyat, hem de Vize ve kendi yaşantısı ile ilgili edebiyatçılar vardı. Kitabın bazı bölümlerde Vizeli eski edebiyatçılardan bahsetmiş, internetten onları araştırdım. Geçmişte meğer ne değerlerimiz varmış! Düz yazılar arasına yerleştiği şiirleri ise bir mücevherin elmasları gibiydi. Kitap bittiğinde “Keşke daha 100 sayfa olsaydı.” dedim içimden. Şimdi sırada hocamın “Kırık Karanfiller” şiir kitabı var. Onu da büyük bir keyifle okuyacağıma eminim.

Kalemine, gönlüne sağlık Necdet TEZCAN…

Bir Vizeli olarak; senden içimizi ısıtacak yeni kitaplar bekliyorum.

Sevgiler, selamlar…

------------------------------------------

Hemşerim Hakkı Doğu’nun son kitabımla ilgili yorumu, çok hoş, çok güzel ve beni duygulandıran yorumunu okudunuz.

Arkadaşın benimle ilgili yardımları gönül çelen türünden. “İçimizi ısıtacak yeni kitaplar… ”beklentiniz zaman içinde gerçekleşebilir,olabilir sanıyorum.

Ben övünmek gibi olmasın, otuzlu yaşlarımdan beri şiir ve köşe yazıları yazmaktayım. Yazılarım ve şiirlerim öyle çok birikti ki, birini arasam bulmakta güçlük çekiyorum.Kitap oluşturacak ürünlerim çok.Ancak kitaplaştırmakta çok zor.

Sizin yakınlığınıza ve ilginize hayranım, doğrusu. Candan teşekkür etmekten başka ne yapabilirim, bilmiyorum. İçten ve candan teşekkürler, Sayın Hakkı Doğu.

Şiir kitabımı (Kırık Karanfiller)da beğeneceğinizi sanıyorum.

------------------------------------

Aylardır Edirne’ye yağmamıştı. Kuraklık başlamış, Meriç ve Tunca’nın debileri azalmıştı. Tarım ve çeltik ekimleri zor durumdaydı. Bulutlar arada bir dolaştı durdu. Onlar da dansöz gibi kıvırıp durdu. Arada bir serpiştirmeler olsa bile toprak bile ıslanmadan vaz geçiyordu. Kandırıkçılara benziyordu.

Ama ve ancak birkaç gün önce bir gece yarısı, gürültülü, şimşekli yağmaya başladı. O da uzun sürmedi. Tunca ve Meriç’in debileri bile yükselmedi.

Bu günlerde kentimizde yaşanan çalışmalar da toz toprak içinde bıraktı ortalığı. Ancak daha güzeline ulaşmak için katlanmak gerektiğine inanıyorum. Şikayete hakkımız yok gibi geliyor bana.

Çok büyük bir iş. Sıkıntı duymadan olmaz. Sabırlı olmalı ve destek vermeliyiz, inancındayım.

Eh, bir de şiir, iyi olur kanımca:

SON-YAZ

Uyuklayan ufkun mavi ezgisinde

Lâcilere iç geçirir oyuncak gemim

Kırık bir ayak izi uzanırken denize

Parmak uçlarından yedi verenin

Bir atlı esmer

Kırmızıyı gelincik ürperir

Son yazın ortancası

Aşkını üfler uyuyan güzelin tenine

Can ürpertinin en hüzzam teli

Büyüler sevdaları mor

Mızraptan uçurunca zamanı

Soyunur sevdalar çıkmazını yüz

Balkanların en yakışıklı rüzgarı

N.T

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.