Üç ayların girdiği Müslümanlar için kutsal bir günde Suriye bataklığında  33 Mehmet’imiz şehit oldu. Evladını kaybeden ailelerin evlerine  yine   ateş düştü. Bugünlerde İnsanda  aklının  durduğu bir  günleri  yaşıyoruz.

Savaş,  Atatürk’ün dediği gibi bir toplum için son çaredir.Ülkemiz açısından  öyle bir durum oluşmuş olacak ki, son çare olarak ona başvuruldu.

Ülkemizin çevresinin güvenli olması huzurumuz açısından çok önemli.

Ne yazık ki, Orta doğuda özellikle sınırlarımıza yakın bölgelerde emperyalist ülkelerin iştahını kabartan petrolün olması nedeniyle   bu geri kalmış halkın sırtından  kene gibi  yaşamaya  alışmış   ülkeler,  buralardaki kaynakları rahat sömürebilmek için halkları kavga ettiriyor, birbirine düşürüyor.

Bu bölge insanlarının aynı dine mensup olması, sömürgeci ülkelerin oyununa gelip  birbiriyle savaşacak duruma gelmesi  halkın sırtından  geçinmeye çalışan   ülkelerin işlerini kolaylaştırıyor.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ODTADOĞUDA DEMOKRASİ İLE İDARE OLAN TEK ÜLKE TÜRKİYE   

Bu bölgede  demokrasi ile idare olan tek ülke olan Türkiye’ de sömürgeci ülkelerin cirit attığı  bu çemberin içinde yer alıyor.

Bölgenin en huzurlu ve güvenli   bir ülkesi olan  ülkemiz ile komşu ülkeler arasında nifak tohumları ekildi.

Bizler bu badireden kurtulmak için  bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü   korumak zorundayız.

Silahlı Kuvvetlerimizin Suriye’de gerçekleştirdikleri   harekat , onur mücadelesi, bu doğrultuda. Ülkemiz yöneticilerinin her zaman ifade ettiği gibi, biz bugüne kadar hiçbir ülkenin toprağını göz dikmedik. Aynı politikamızı bugün de  sürdürüyoruz.

Tabii bu arada  ülkemizi karıştırmak , sınırlarımızı tehlikeye sokmak isteyenlere de sessiz ilgisiz kalamayız.

Suriye  ve Irak’la  soranlarımız mücadelemiz bundan kaynaklanıyor. Dileğimiz o ki, inşallah kısa sürede   bu acı günler   ülkemizin yararına  biter. Mehmetçiklerimizin  şehit haberlerinin gelmesi son bulur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diler hüzünlü ailelerine ve Silahlı Kuvvetlerimize metanet sabır  dilerim. Gün hepimizin küçük hesapları çıkarları  bir kenarı bırakıp  yek vücut olarak kenetlenmemiz  gereken bir gündür.

Ülkemiz insanı ve yöneticileri  bu konuda deneyim sahibidir.

-----------------------

YARARLI BİR ETKİNLİK

Edirne Belediyesi  Kadın ve Aile Hizmetleri Bünyesinde düzenlenen Yunanca dili kursuna  katılan kursiyerlere 9 Şubat Dünya Yunan Dili  etkinliği kapsamında Yunanca Film  gösteri yapıldı.

Böyle gergin  bir ortamda iki komşu ülke dostluğunu olumlu yönde etkileyecek böyle bir kültürel etkinlik Yunanistan ile Türkiye arasındaki dostluğa olumlu katkı yapacaktır.Dilerim böyle,  ülkeler arasında dostluğu  arttıracak  kültürel etkinliklerin  yapılması gelenek haline getirilir.

Asırlardır bir arada yaşamış, iki ülke insanlarının ortak kültürleri gelenekleri  var. Bu tür etkinliklerle  dostluklar artar  kalıcı hale gelir.  Belediyemizi bu kültürel  etkinliği düzenlemesi nedeniyle kutluyorum.

--------------------

MİLLET İTTİFAKI  İLLERDE DAHA GÜÇLÜ

HDP Başkanının partilerin   ittifak konusunda açıklamasının üzerine Millet İttifakı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i seçimlerde yapılan  ittifak nedeniyle  eleştiren Edirne AK Parti Edirne  Milletvekili Fatma Aksal’a millet İttifakı  ortaklarından  CHP ve İYİ Parti  Edirne İl Başkanlarının  anında tepki göstermesi bu ittifakın  üst yönetimlerdeki politikacıların aksine illerde daha güçlü olduğunu gösteriyor.

İki ittifak üyesinin ortak açıklamaları  tepki göstermeleri de bunun kanıtı. Ülkemizin çevresi  ateş çemberinde  olduğu  ve Korona  virüsünün  çevremizdeki ülkelerde  dolaştığı bir zamanda  siyasilerin birbirini suçlamaları ne kadar doğru olabilir.

Özellikle Suriye gerginliğini doruk noktaya ulaştığı günlerde siyasiler bu tür sataşmaları bir kenara bırakmalı. İnsanlarımız böyle  dalaşmaları itibar etmiyor. Toplumun büyük kesimi geçim derdine döşmüş. Bu tür politika üretenler bir gün çarşı pazarı gezerek insanların ne durumda olduğunu  ne zahmetler çektiğini ,ucuz ürün alabilmek için pazarlarda akşam saatlerini fiyatların aşağı indiği zamanı görmeleri gerekir. Bu tür tartışmalar hiçbir partiye yarar getirmez. Haberleri  ola

----------------------------------------------------------------------------------------------------- 

KÖMÜRLER İYİ DENETLENMELİ

Kıy aylarındayız . Her ne kadar konutlarda doğal gaz olması konusunda çaba harcansa da özellikle dar gelirliler ve  çok konutlu kooperatifler katı yakıt yakmayı sürdürüyor.

Bu tür yakıtlarda kükürt oranı  ne düzeydedir?

Bu konuda yeterli denetim yapılıyor mu?

Yapılıp yapılmadığına dair  şüpheler var.

Bir yanda masrafa girip evinde doğal gaz kullanacaksın.

Diğer taraftan “ Kurulu düzenimiz var. biz kömürle devam edeceğiz” diye direten çok konutlu kooperatifler. Bunlara çözüm bulunmalı.

Daha önceleri herkesin doğal gaza geçmesi konusunda  yaptırım uygulanacağı söyleniyordu.

Bunu dikkate alan  halkımızın bir bölümü har borç evine doğal gaz  getirdi.

Yine de özellikle yeni yerleşim alanlarında konutların bir bölümü  kış aylarında kömür kullanıyor. Bunların kalorifer bacalarından yükselen kara dumanlar  çevreyi kirletiyor.

O kirli gazlar şehrin üzerine iniyor. Buralarda kaloriferi tutuşturmak için  plastik ürün kullanıldığı yönünde duyum alıyoruz.

Bunun tehlikesi daha büyük.

Bu sorunları denetmekle yükümlü olanlar kömürle çalışan kaloriferleri sık sık denetlemeli.

Doğal gaz kullanan konutlar kömürlü çalışan kaloriferlerin kirliliğine katlanmak zorunda değil.

Özellikle kış aylarında araçların üzerinin simsiyah olması acaba neden kaynaklanıyor?. Hava sirkülasyonu olmaması kentin yüksek binalarla kuzey rüzgarlarına kapatılması Edirne’nin yeni yerleşim alanlarında hava kirliliğinin artmasına neden oluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.