Kentimizin Yeni yerleşim alanı  Binevler semtinde Edirne Belediyesi tarafından yaptırılan  eski su kanalı üzerindeki halkın yürüyüş yaptığı yol, bu sıkıntılı stresli günlerde halk için moral depolama yeri oluyor.Günün her saatinde  farklı yaşlarda insanlarımızın bazıları ailesiyle bazıları ise dostlarıyla bu yürüyüş yolunda hem spor yapıyor hem de stres atıyor.

Sohbet ederek  zaman geçiriyor.

Hastalık korkusu nedeniyle bunalan insanlarımız sokağa  çıkma yasağının olmadığı zamanlarda gideceği başka bir yer oluşmadığı için bu yürüyüş yolunda  moral buluyor.

Evlerde görüşme imkanı bulamayan  aileler bu yolda yürüyerek evde kalmanın stresini atıyor.

---------------

YOL ÜZERİNDEKİ IZGARANIN  ÖRTÜLMESİNİ İSTENİYOR

Yürüyüş yolunda su kanalını depoya bağlantı yolu üzerindeki ızgaralar  konusunda mahalle halkının yakınması var.”Belediyemiz mahallemize yürüyüş yolu yaparak çok iyi bir hizmeti gerçekleştirdi.Mahallemiz genellikle emeklilerin ,yaşlı insanların yoğun olduğu semtler.Mahallede yeterli park da  olmadığı,halkın bir araya gelmesinin de mümkün olmadığı için sokağa çıktığı zamanını bu yürüyüş yolunda geçiriyor.Yürüyüş yolunu su kanalına bağlayan   yolun  üzerinde ızgaralı bir yer var .İnsanlarımız onun çevresinden çim alanını kullanarak yürüyüşlerine devam ediyor.Bundan çimle kaplı yer zarar görüyor.

Belediye başkanımızdan ricamız yürüyüş yolumuzda bu engeli kaldırması.Ayrıca bu kanal bağlantı yerinden lağım kokusunu andıran kokular geliyor.Bu güzel hizmet yanında bu tür engelin kaldırılmasını rica ediyoruz “ uyarısında bulundular.Karanlıkta burada bisiklet süren çocukların bu engele takılıp yaralanmaları söz konusu.Izgaraların kapatılması mahalle halkını mutlu edecektir.belediye başkanımızın bilgisine sunuyoruz.Bugüne kadar başvurular olmuş sonuç alınamamış.

-------------------------

SEVGİ VE SAYGIYA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR

Toplumlar arasında birlik ve huzura sağlayan en önemli etken toplum fertlerinin birbirine sevgi  göstermesi , saygılı davranmaları ile eşdeğerdir.

Günümüzde toplumumuzu geleneğinde olan  empatiye ihtiyacı var.Halkımız siyasilerin yer yer kavgaya varan, sıradan insanların dahi kullanmayacağı galiz sözlerden etkilenmemesi gerekir.Halkımızın sağ duyusu her zaman olduğu gibi siyasilerin geleceklerine yönelik suçlayıcı konuşmalarından etkilenmiyor. Halkımıza has olan bu sabrı, metaneti siyasilerimizin yanlış yorumlaması gerekir Kuşkusuz sabrın da bir sınırı olduğunu kabullenmeleri gerekir. Büyüklerimiz “sabrın sonu selamet” sözünü boşuna söylememiş.

---------------------

FIKRA

NESİ OLUR.?

Bir okulun kadın öğretmeni çocuklara  hırsızlığı  ve hırsızların çalışma yöntemini anlatıyordu.

Bu konuyu uzun uzun anlatmasına karşın çocukların bu konuyu yeterince anlamadığını fark etti.

Örnek vermeye karar verdi.

Öğretmen:

“bu konuda  örnek vermek gerekirse ”dedi.

“Ben bir adamın cebine elimi sokup para alsam  bu durumda ne olurum?”

Çocuklar öğretmenin bu sorusu karşısında bir süre düşündüler.;

İçlerinden biri annesinin de aynı şeyi yaptığını hatırlayarak öğretmene cevap verdi:

“Karısı  olursunuz öğretmenim”

-----------------

ÖZLÜ SÖZ

Namus görünmez bir cevherdir.

Çoğu zaman ona sahip olmayanlar sahipmiş gibi görünürler.

William  SIHAKESPEARE

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.