Önümüzde kış ayları geliyor. Sonbahar ayına girdik yazın sıcak havaları  artık geride kalacak.

Kış ayları sabit ve dar gelirli halkımız için sıkıntılı zor geçen aylardır. Özellikle ekonomideki sıkıntıyı dar gelirlilerin üzerine yüklenmek istediği zamanlarda bu  çileler daha da artar.

Şimdi öyle bir durumdayız.Bakıyoruz , halkımızın ana tüketim ürünlerine birbiri ardına yapılan zamlardan sonra yeni zamlar kapıda. Elektrik,doğalgaz  telefon ve diğer tüketim ürünleri için her an zam bekleniyor.

Bu koşullarda dar gelirli olan, zorlukla geçimini sağlayan insanlarımız nasıl kışı geçirecek.

------------------------

ÇARŞI PAZAR ATEŞ PAHASI

Halkın alış veriş yapacağı yerlerin başında gelen çarşı,pazarlarda halkın zamlara karşı tepkisi artarak devam ediyor.Bir hafta önce aldığı  bir ürüne bir hafta sonra yüksek oranda zam tapıldığın gören halk haklı olarak tepki gösteriyor.

Piyasanın denetlenmediğinden,herkesin istediği fiyattan malını sattığından yakınıyor.

Pazarların dağılım saatini bekleyip daha ucuza mal alma beklentisinde olan insanlarımız her geçen gün artıyor.

Marketlerde bazı ürünlere yapılan sonu, 99 ile  biten fiyatlara aldanan vatandaşlarımız ucuz denilen ürünlerin yanında çok pahalı satılan ürünleri de almak zorunda kalıyor.

Zamların nedenini sorduğunuzda cevap hazır” girdilere ,akaryakıta zam geldi ”diye geçiştiriliyor.

Her  hafta değişen fiyatlara nasıl  böyle bir gerekçe gösterilir.?

---------------------

SEÇİM DEĞİL GEÇİM DERDİ

Bugünlerde siyasiler seçim hesapları peşinde..Zamanında yapılacak denmesine karşın seçimin erken yapılacağı  sinyali var.

Halkın bu beklentisi toplumun büyük kesimini ilgilendirmiyor.Herkes geçim derdi telaşına düşmüş.

Kışı nasıl geçireceğim telaşında.Kış ayları masrafın çok olduğu aylar.Yazın güçlükle yaşamını sürdüren fakir fukara  kışı nasıl geçirecek.Aslında siyasilerin düşünmesi ve çözmeleri gereken sorun  bu olmalı.Aralarında gereksiz laf  üretmeleri yerine halkın arasına girip çarşı pazarda halkın  ne derdinin olduğunu görmeleri,ona göre siyaset belirlemeleri gerekmez mi?

Onlar, “daha önce olduğu gibi halkın bu tür tepkileri geçicidir ,bir süre sonra onlar  unutulur gider buna fazla kafayı takmamak gerekir” anlayışı bugün geçerliliğini kaybediyor.

Halkın ucuz ve gerçekleşmesi mümkün olmayan sözlere, “ülkenin bir yerinde maden bulundu,ülkemiz uçuyor,en zengin ülkeler arasına giriyoruz” palavralarına karnı tok.

Bunlar daha önceler çok dinledi.Bir süre sonra bunların seçim  hesabıyla yapıldığını  biliyor.Gelişen iletişim teknolojisi halkın doğru bilgilere ulaşmasını kolaylaştırıyor.Eski siyasi yöntemlerle halkı kandıracağını umanlar aldanıyor.

Özellikle işiz güçsüz olan harçlık parasını ailesinden alan gençlerimiz sosyal medyadan ülke gerçeklerini daha iyi öğreniyor.    

------------------

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ.?

İLK TOPU BURAK SAVAŞINDA KULLANDIK

Tarihimizde denizde topla yapılan ilk savaş Burak Deniz Savaşıdır.Türk donanmasının uyguladığı topla savaşmak biçimi dünyada ilk kez oluyor.

Türk donanmasının on düşman  savaş gemisini   topla batırması olayı dünya denizcilik tarihine  geçmiştir

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.