Doğalgaza  her ay yüzde 9 zam geliyor. Üç ayda doğalgaza yüzde 30’a yakın zam yapıldı. yine elektrik de aynı oranda zamlanıyor.onun ötesinde çarşı Pazar ateş pahası. Buna karşılık maaşla geçinenlerin ve emeklilerin  aldıkları parada bir atış yok.

       Kış aylarına yaklaşıyoruz. Kış günlerinin masrafı yüksek oluyor.

     Bu zamların devam ettiğini düşündüğümüzde  fakir fatura  kışı nasıl geçirecek,Bunlar tüm halkımızı ilgilendiren sorunlar.

Aç olan insandan her şey beklenir.

Ailede huzursuzluklar artar, gasp olayları, hırsızlık ve  tüm yasa dışı işlerin  kaynağının geçim sıkıntısı olduğu biliniyor.

Halk kara kara düşünüyor.

Bu zamlarla nereye kadar gideceğiz, nasıl yaşamımızı sürdüreceğiz.

HAKAN İNCİ DERSİNE İYİ ÇALIŞMIŞ

   Genç İşadamları Derneği Başkanı Hakan İnce , son ekonomik durum ve Edirne ekonomisi konusunda bir basın toplantısı düzenledi.

     Diyebilirim ki bu konuda ilgili  kurum yetkililerinin bugüne kadar açıkladıkları ekonomik  değerlendirmenin en kapsamlısı  olduğunu söyleyebilirim.

    Hakan İnci dersine çok iyi çalışmış.

   İrticalen yaptığı konuşmasında hem ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum ve Edirne ekonomisi konusunda detaylı bilgiler verdi. İnci'nin yaptığı konuşmayı diğer oda mensuplarının  incelemesi gerekir.Orada Edirne ekonomisinin yararına olacak çok önemli öneriler var, bunlar dikkate alınmalı.Hakan İnci’nin üzerine basa basa söylediği , Edirne ekonomisini ayakta tutan Yunan ve Bulgar komşular ile ilişkilerde  çok dikkatli olmalıyız. Bu  Edirne esnaflarımız için can suyu oldu. Bunun sonucunda Edirne ekonomik sıkıntıdan az etkilendi.

BAŞKAN ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLIYOR.

    Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan gelecek dönemde  Edirne  belediye başkanlığı için “ben adayım göreve devam etmek istiyorum”  görüşünde.

    Bu olması gereken bir durum. Bu arada  önümüzdeki günlerde başka aday adayları da çıkabilir, bunu yadırgamamak gerekir.

     Belediye başkanı adaylığı konusunda CHP ince eleyip sık dokuyor. Partililerden habersiz aday olacaklara yönelik kamu araştırmaları yapılıyor.

Bu araştırmalar birkaç koldan  oluyor..

     CHP elindeki belediyeleri kaçırmamak için tüm kozlarını kullanacak. En emin olduğu kişiyi belediye başkan adayı olarak gösterecek.

      Bunu belirlemede o yörede yapılacak kamuoyu araştırmalarının  büyük etkisi olacak.

Bu araştırmalarda her semtte her meslekten insanın fikri alınacak.

   Ondan sonra Belediye Başkan adayları belli olacak bu belirlemede  sadece parti örgütünün delegelerin tek yetkili olacağını düşünmüyorum.

    Daha geniş bir halk kitlesinde araştırma yapılacak..Onun sonunda kim aday olacak bekleyip göreceğiz.

Bu arada bazı kişilerin” Genel Merkez’den icazet aldı” şeklindeki haberler de gerçeği yansıtmıyor. Buna inananların haberi olsun.

FIKRA

FAİZİNİ DE İSTERİM

Salamon tatilini geçirmek için gittiği köyün çıvarında dolaşırken cüzdanını düşürmüştü.

Cüzdanında beş bin lira para olduğu için Salamon adeta deliye dönmüştü.

İki ay sonra namuslu bir köylü cüzdanı bulduğunu mektupla haber verince Salamon köye elip cüzdanını aldı. Banknotları sayarken  Salamon’un kaşlarının çatıldığını gören köylü merakla,”Cüzdanındaki para beş bin liradan fazla mıydı?” diye Salamon’a sordu.

Salamon “ hayır değildi” dedi. “Ben parayı kaybedeli iki ay olduğuna göre kaybettiğim faizimi bana kim ödeyecek, ben bunu kimden alacağım…”

ÖZLÜ SÖZ

İnsan balık gibidir, balık sudan çıkınca, insan insanlığından çıkınca  ölür.

Eski Yugoslav Atasözü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.