Sevgili Gazeteci kardeşlerim; 50 yıllık Gazetecilik yaşamım süresince bu mesleği çok sevdim. Yaptığım çalışmalarımda özellikle yayınlayacağım haberlerde  seçici oldum. Asparagas haberlere itibar etmedim, onları elimin tersi ile ittim. O zamanlar sahibi olduğum ve şimdi ise görev üstlendiğim  Gazetem  VATANDAŞ’ta okunabilirliği yüksek olan haber ve yazılara yer verdim.

            Bu prensipler dahilinde de Vatandaş’ı aranılıp, okunabilecek bir gazete haline getirmiştim. Şimdi o zamanlar uygulayıp, başarılı olduğuma inandığım bu prensibimi, genç Gazeteci kardeşlerime de önermek istiyorum.

            Bugün şehrimizde 10 yerel gazete yayınlanıyor ve bunlarda çok sayıda genç gazeteci görev yapıyorlar. Bize de gelen yerel gazeteleri bu nedenle çok yakından izleme fırsatı buluyorum. Gazetelerdeki incelemelerim genellikle yerel haberler konusunda oluyor. Öyle ya, biz basın mensuplarının kendilerine en çok yakışan adı ‘’Haberci’’ deyimidir.

            Bilindiği gibi, görsel ve yazılı medyada haber, vazgeçilmesi olanaksız olan ögelerden biri. Zira habercilik görsel ve yazılı medyaya izlenirlik ve okunurluk kazandırır. Bu sayede de önemli bir gelir sağlar. Gazetecilik yaşamım süresince devamlı olarak haberde kalite aradım ve okunabilirliğini ön planda tuttum. Yayınladığım Gazetemi, boş nitelikli, sayfa doldurucu asparagas haberler ile yayınlamamaya, büyük bir özen gösterdim. Gösterdiğim bu itinanın çok başarılı sonuçlarını elde ettiğimi yazımda belirtip önermeyi, yerel gazete sahiplerine ve bu gazetelerde çalışan genç gazeteci kardeşlerime görev bildim.

            Yalnız yerel basının can damarı, yaşam kaynağının ilanlar ve reklamlar  olduğu, tartışılmaz bir gerçek. Ancak bu ilan ve reklam kaynaklarını gazetenize çekebilmek, gazetenizi okunur ve halkın ilgisini çekecek bir düzeye getirmek için, muhakkak surette  kaliteli, okunurluğu yüksek haber ve fikir yazılarına  yer vermeniz, bunu  çok önemli bir görev olarak kabul etmeniz gerekiyor.

            Sosyal medya dikkat ederseniz reklamlarını hep haber arasına sıkıştırır. Bu durumda haberlerin ne kadar önemli olduklarını, daha net olarak anlayabilirsiniz.

            Sevgili Meslektaşlarıma bu konudaki tek önerim, öncelikli olarak tüm olanaklarınızı toplumun ilgisini çekecek haber ve fikir yazılarını yayınlamaya ayırın.

            Tüm yerel gazetelerimize; bol ilanlı ve reklamlı günler dileklerimizle. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.