Yine bir 10 Kasım günü, hüzün kaplıyor her bir yanımızı. Ölümünün üzerinden 80 yıl geçmiş olmasına rağmen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirlerini yaşamak ve yaşatmak için mücadele ediyoruz. Sadece ‘10 Kasım Atatürkçüleri’ gibi değil, her gün özlüyoruz seni Ata'm..

Vatani görevimi Antalya'da yaptım. İki ay önce tezkeremi aldığım gün, Atatürk'ün Afyon Kocatepe'ye çıktığındaki o simgeleşmiş duruşunu koluma dövme yaptırdım. Eğer bir dövme yaptıracaksam bundan hayatımın hiçbir döneminde pişman olmamam gerekirdi. Pişman olmayacağım tek simge belliydi: Atatürk. Neyse, asker arkadaşımla beraber aynı otobüse bindik. Kendisi Düzce'de oturuyor. Otobüsteyken dövmemi inceledi ve bana aslında çok acı olan şu cümleleri sarf etti: “Atatürk o kadar siyasileştirildi ki, şu anda Atatürk’le ilgili dövme yaptırmak siyasi bir yöne çekilebilir. Umarım bir zorluk yaşamazsın.”

Aslında haklılık payı da var, bu cümlelerde. Arkadaşımın bahsettiği zorluk daha çok manevi anlamdaydı. Gerçekten maalesef Atatürk olarak siyasileştirildi ki; bizlere bu toprakları vatan yapan Ulu Önderi sevmek, t-shirtünü giymek, dövmesini yaptırmak karşındaki insanların seni bu partili, şu partili gibi söylemlerle itham etmesine sebep oluyor, ne yazık ki.

Hep siyasi bir tarafa çekilmeye çalışılan Atatürk var. Toplumun belli bir kesimi 'Atatürk'ü eleştirerek’ prim yaparken, diğer kesim ‘Atatürk bizim’ algısıyla prim yapıyor. Bırakın artık oraya buraya çekiştirmeyi. Ata'mızı bize, gerçek Atatürkçü insanlara bırakın. Siyasi malzeme olarak kullanmayın. Ömründe Atatürk'ün hiçbir ilkesine bağlı kalmamış, fikirlerini önemsememiş bazı kimseler Ata'mız üzerinden siyaset yapmasın, Lütfen!

Atatürk siyasi bir tema değildir. Atatürk, gerçek bir fikir insanıdır. Emperyalistlerle savaşan büyük bir askerdir. Eğitime büyük önem veren bir öğretmendir. En önemlisi bize bu toprakları tekrardan vatan yapan bir önderdir.

Bize bırakın artık Ulu Önderimizi !

Bizler var olduğumuz sürece hep yaşayacaksın Ata'm...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.