Baharın gelişi, Kışın gidişini eskiler “cemreler düşüyor” ya da “cemreler düştü” şeklinde tabirlerle belirtirlerdi. Peki cemre nedir? Arapça kökenli bir kelime olan “cemre”'nin sözlük anlamı kor yani ateştir. Halk arasında ise sıcaklığın artması olarak bilinir. Cemrenin ilkbahar başlamadan hemen önce 7 gün arayla havaya, suya ve toprağa sırasıyla düştüğüne inanılır. Bu düşen cemreler sayesinde hava, su ve toprak ısınır.

Konuyu yılardır duymama rağmen ben de bu konuya pek vakıf olmadığım için gugıl amcaya ordum cemreler ne zaman düşer diye. Aldığım cevaba göre havaya cemre 19-20 Şubat tarihlerinde düşmüş. İkinci cemre ise yarın öbür gün suya düşecek. Bir hafta sonra da toprağa cemre düşmesiyle motosiklet sezonu komple açılır sanırım.

Hafta sonu yasakları sürdüğünden hafta sonu güzel bi’ sürüş yapma zevkimize henüz dönüş yapamayacağız. Bugün ya da yarın sürüş yapmak istersek de benim tavsiyem şehir içinde dolgu olan yerlerden uzak durun. Şehir dışında da gün batımından hemen sonra şehre ulaşabileceğiniz mesafelere uzaklaşın ki geceleri süren soğuk havadan etkilenmeyin.

Peki bu hafta sonu ne gibi bir etkinlikle evimizde can sıkıntımızı giderebiliriz? Bu sorunun cevabını haftalardır fil, dizi ve oyun tavsiyeleriyle vermeye çalışıyorum ancak bende de kaynaklar tükenme noktasında. En taze çıkan “Ride4” isimli oyun kusursuz grafikleri ve gerçek motosiklet modelleriyle yarış deneyimini ekran başında oldukça güzel yaşamanızı sağlayabiliyor ancak bu oyunu oynayabilmek için öncelikle oyunu Steam’den 77 TL ödeme ile almanız gerekiyor. Daha çok motosiklet modeli için -2008 Hayabusa gibi- ek paketler almanız gerekiyor. Oyunu tüm ek paketleri ile almak yaklaşık 110 TL’ye  geliyor. Ayrıca bilgisayarınızın grafik kartının da güçlü olması gerekiyor. Eğer bunlar çok diyorsanız oyunun daha önceki sürümlerini de araştırıp inceleyebilirsiniz.

Tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.