Otomobil ve Motor sporlarının en hızlıları Moto Gp ve Formula 1  geride bıraktığımız hafta sonu Katar yarışlarıyla başladı. Formula 1’de Lewis Hamilton  damalı bayrağı önde geçerken yarış boyunca muhteşem performans gösteren Verstappen ikinci oldu. Hamilton’ın takım arkadaşı Valteri Bottas ise kürsüdeki diğer isimdi.

Formula 1 Bahreyn Grand Prix yarışının hemen ardından yine Katar’da ancak farklı bir pistte Moto GP’nin ilk yarışı başladı. Son saniyelere kadar müthiş bir çekişmeye sahne olan yarışı Vinales kazanırken kürsüde ona Zarco ve Bagnaia eşlik etti. Moto GP’nin efsanevi isimlerinden Valentino Rossi ise yaşadığı teknik sorunlara rağmen yarışı 12. sırada bitirebildi.

Yarışın ilk yarısı Ducati sürücüleri Bagnaia ve Zarco'nun ilk iki sırayı kapatmasıyla geçerken ikinci yarısında Vinales ve Suzuki sürücülerinin yükselişine şahit oldu. Yarışın bitmesine 11 tur kala Zarco'yu geçen Vinales, ardından Bagnaia'yı da geçerek liderliğe yükseldi ve bir daha arkasına bakmadan kazandı.

Vinales böylece, geçen sene yaşadıkları hayal kırıklıklarının ardından bu seneye zaferle başladı ve kariyerindeki 9. zaferini elde etti. Vinales ve Yamaha böylece son senelerde Andrea Dovizioso ile Katar'da kazanan Ducati'yi durdurmuş oldu.

Her an mücadelenin olduğu yarışta son turda ikincilik mücadelesi nefes kesti. Suzuki ile 2020 MotoGP şampiyonu olan Joan Mir, son turda Johann Zarco'yu geçerek 2. sıraya yükselse de son virajda genişe açılmasının ardından düzlükte hem Zarco'ya hem de Francesco Bagnaia'ya geçilmekten kurtulamadı.

Son düzlükteki atağın ardından Pramac Ducati sürücüsü Zarco yarışı 2. sırada tamamladı ve Ducati sürücüleri içerisinde en yukarıda yer alan isim oldu. Zarco, yarışın başından itibaren hep galibiyet mücadelesinde yer aldı.

Moto GP 2021 sezonunun ikinci yarışı da bu hafta sonu Doha Grand Prix adı altında yine Uluslararası Losail Pistinde yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.