Malum Covid-19 tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasakları devam ederken, gökyüzü bir gün içinde pırıl pırıl güneşliyle sağanak yağışlı arasında gidip gelirken, iki tekerlekli tutkumuza ancak uzaktan bakarken yapabileceğimiz şeyler tv-oyun ve filmle sınırlıyken, film tavsiyelerimiz devam ediyor.

Bu haftaki ilk tavsiyemiz “Yeni Nesil Arnold” lakabını sonuna kadar hak eden, kaslı fiziğinin yanı sıra oyunculuğuyla da ön plana çıkan son zamanların ünlü ismi Jason Mamoa’nın ilk yönetmenlik deneyimi olacak.

Jason Mamoa, “Paloma Yolu” filminde ilk yönetmenlik deneyiminin yanı sıra, filmin yapımcılığını da üstlenmiş, aynı zamanda senaryosunu da kendi yazmış ve başrolünde oynamıştır. 2014 yapımı filmde Mamoa’ya Robert Homer Mollohan eşlik ediyor. Ayrıca filmin çekiminden 3 yıl sonra Mamoa ile evlenecek olan Lisa Bonet de bir diğer başrol. Lisa Bonet’i beeli yaşın üstündekiler “The Cosby Show”daki Denise Huxtable olarak hatırlayabilir.

Harika Batı Amerika manzaralarının bulunduğu, dram-gerilim türünceki filmin bazı cesur sahneler sebebiyle çocuklarla izlenmemesi ayrıca tavsiye edilir. Filmin konusu da internet sitelerinde şöyle geçiyor:

Kızılderili kökenli Wolf, öldürülen annesinin intikamını alabilmek için motosikletiyle yollara düşer. Ancak adaletin bir bedeli vardır ve bu da birtakım sırların açığa çıkmasıyla ödenecektir.

Filmde Mamoa eski bir Harley kullanırken Robert Homer Mollohan’ın Yamaha Virago 1100 kullanması dikkat çekiyor. Amerikan motosiklet pazarında Harley Davidson’un krallığını sarsıp pazarda japon motosikletlere yol açması amacıyla üretildiği bilinen Yamaha Virago’nun dayanıklılığından filmde bahsedilmesi -benim görüşüm- enteresan bir nokta.

Haftaya büyük ihtimalle Edirne Motokros Parkuru ile ilgili yazmayı düşünüyorum. Ayrıca motosiklet yarışlarıyla ilgili film tavsiyesi de olabilir. Ruh halime bağlı olarak karar vereceğim.

Yeni yılda 2020 ve önceki yıllar sizden ne götürdüyse 2021’in fazlasıyla geri getirmesini dilerim. İyi yıllar. Tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.