ANDIMIZ İÇİN İMZA KAMPANYASI

EDİRNE Cumhuriyet Kadınları Derneği  tarafından Andımızın tekrar okullarda okutulması için imza kampanyası başlatıldı.

ANDIMIZ İÇİN İMZA KAMPANYASI

EDİRNE Cumhuriyet Kadınları Derneği  tarafından Andımızın tekrar okullarda okutulması için imza kampanyası başlatıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Eylül 2018 Salı 08:52
ANDIMIZ İÇİN İMZA KAMPANYASI

Edirne Cumhuriyet Kadınları Derneği tarafından Saraçlar Caddesi'nde Andımızın tekrar okullarda uygulanması için imza kampanyası başlatıldı.

Çeşitli Dernek Temsilcilerinin de katıldığı imza kampanyası töreninde konuşan Cumhuriyet Kadınları Derneği Edirne Şube Başkanı Mine Hepgüllü konu ile ilgili olarak şunları söyledi, “Andımızın bütün okullarımızda okunması için Cumhuriyet kadınları Derneği Genel Merkezinin şubelerle ilgili basın açıklamaları oldu. Orada imza kampanyası açacağımızı belirtmiştik.  Cumhuriyet Kadınları Derneği Edirne Şubesinin bugün başlattığı  okullarımızda andımız tekrar okutulsun adındaki imza kampanyasını başlatıyoruz” dedi

OKULLARIN AÇILDIĞI GÜN KAMPANYAYI BAŞLATTIK

 İmza kampanyasını  okulların açıldığı gün başlattıklarını belirten  Hepgüllü,  konuşmasını şöyle sürdürdü, “ Yeni eğitim öğretim yılında eğitim emekçilerimize  öğrenci ve velilerimize başarılar diliyoruz.Cumhuriyet Kadınları Derneği, ülke genelinde  geçen hafta pazartesi günü “Andımız Okullarda Tekrar Okutulsun” basın açıklamamızı yaptık. Biz Edirne şubesi olarak okulların açıldığı bugün. İmza masalarımızı açtık. Bu kampanyamız üç gün saat 12.30-17.00  arasında  devam edecek. Bizler birlik ve beraberliğimizin sağlanmasına,  Cumhuriyet değerlerinin genç nesillere aktarılmasında önemli olduğuna inandığımız, daha önce kaldırılan andımızın okullarımızda tekrar okutulmasına destek veriyoruz.

   Burada toplanan imzalar Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Merkezin aracılığı ile Milli Eğitim Bakanına gönderilerek. Bu konudaki talebimizi bildireceğiz. Atatürk döneminde Milli Eğitim Bakanı olan  Reşit Galip tarafından yazılarak çocuklarımıza 1933 yılından beri okutulan,Andımız  ne yazık ki  2013  yılında kaldırıldı.Bu bizi çok üzmüştür. Başlattığımız bu imza kampanyasına vereceğiniz destek için teşekkür ediyoruz” dedi.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.