BENZERSİZ PROJEDE, GERİ SAYIM BAŞLADI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda kapılarını açacak olan Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nin Türkiye ve Balkanlardaki en büyük çocuk müzesi olacağını ifade ederek, 3 gün sonra faaliyete girecek olan müzenin açılışına tüm Edirne halkını davet etti.

BENZERSİZ PROJEDE, GERİ SAYIM BAŞLADI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda kapılarını açacak olan Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nin Türkiye ve Balkanlardaki en büyük çocuk müzesi olacağını ifade ederek, 3 gün sonra faaliyete girecek olan müzenin açılışına tüm Edirne halkını davet etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Ekim 2018 Cuma 08:47
BENZERSİZ PROJEDE, GERİ SAYIM BAŞLADI



Başkan Gürkan, burasının bir çocuk parkı değil, eğitim alanı olduğunu ve gelecek nesilleri iyi yetiştirmek adına burada detaylı bir eğitim verileceğini ifade etti. 12 bin metrekare açık ve kapalı alana sahip olan müzenin Türkiye ve Balkanlardaki en büyük çocuk müzesi olacağını belirten Başkan Gürkan, Türkiye ve Balkanlardaki birçok çocuğun buradan eğitim alacağına inandığını söyledi.
GÜRKAN: “BURASI BİR EĞİTİM ALANI”
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, burasının bir eğitim alanı olduğunun altını çizerek, “29 Ekim saat 15:00’da Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nin açılışı var, tüm halkımızı bekliyoruz. Burada dünyanın en mutlu çocuklarının yetiştiği bilimsel olarak da kanıtlanmış olan eğitim modelini uygulayacağız. Burası bir çocuk parkı değil, bir dinazor parkı değil, altını çizerek söylüyorum, burası bir eğitim alanı. Çocuklar burada dünyanın oluşumu, canlıların başlangıcı, zaman içinde nasıl değişim gösterdiğini, nasıl evrildiğini ve ardından doğa ile teknolojinin birbiriden nasıl etkilendiğini, nasıl uyum gösterdiğini görecekler. Çocuklarımız ayrıca evrensel 4 değer olan sevgi, saygı, hoşgörü ile yardımlaşma ve dayanışmanın temel değerlerini burada öğrenecekler.” dedi.
GÜRKAN: “3 ETAPLI EĞİTİM OLACAK”
Buraya gelen öğrencilerin görevli öğretmenler tarafından gezdirileceğini söyleyen Başkan Gürkan, “Serbest gezi olmayacak, gruplar halinde randevu sistemle birer saatlik eğitimler verilecek. Burada tüm müzenin eğitimini almak için bir öğrencimizin 3 kez burasını ziyaret etmesi gerekecek. İlk başta kapalı bir alanda sinevizyon gösterisiyle dünyanın oluşumuna neden olan o patlamayı izleyecekler. Ardından gezi parkurunda havuza geçecekler orada suda ilk canlı yaşamını öğrenecekler. Daha sonra dünyadaki canlı oluşumunu etap etap görecekler, evrimi görecekler.” ifadelerini kullandı.
GÜRKAN: “ÇOCUKLAR, EVRENSEL DEĞERLERİ ÖĞRENECEK”
Müzenin Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun olarak hazırlandığını da belirten Başkan Gürkan, “Burada çocuklar teknoloji doğadan nasıl etkilenmiş, nasıl tasarlanmış bunları da görecekler. Örneğin, helikopter maketi görecekler, yanında da helikopter böceğinin maketini görecekler. Çocuklar burada bulunan bir başka alanımızda, kapalı bir mekanda tüm canlılara nasıl ilk yardım eğitimi vereceklerini de öğrenecekler, sevgi temasını öğrenecekler. Bir başka parkurumuzda trafik konusunu görecekler. Başkalarına saygı duymayı öğrenecekler. Farklı farklı alanlarda burada çocuklarımıza evrensel değerler olan sevgi, saygı, hoşgörü ile yardımlaşma ve dayanışmayı öğreterek dünyanın ilk başlangıcından bugüne kadar olan canlı yaşamının hangi aşamalardan geçtiğini bugün nerede olduğumuzu göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

GÜRKAN: “EN BÜYÜK HEDEFİMİZ, FİKRİ HÜR, VİCDANI HÜR, İRFANI HÜR NESİLLER YETİŞTİRMEK”
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünden alıntı yaparak devam eden Başkan Gürkan, “En büyük hedefimiz, topluma yararlı, eleştiren, araştıran, birbirini seven, geleneklerimize, milli değerlerimize sahip çıkan nesiller yetiştirmek. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür’ nesiller yetiştirmek bu müzenin en büyük amacı. Çünkü bir ülkenin en büyük yatırımı, insana yapılan yatırımdır, çocuklara yapılan yatırımdır. Bu anlamda Edirne Belediyesi olarak da Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’ni Edirneli çocuklar ve bölge çocuklarının hizmetine sunmaktan kıvanç duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.
GÜRKAN: “TÜRKİYE VE BALKANLARIN EN BÜYÜK ÇOCUK MÜZESİ”
Açılacak olan çocuk müzesinin Türkiye ve Balkanların en büyük çocuk müzesi olacağını söyleyen Başkan Gürkan, “Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Vizyon Belgesini hazırladı. Bütçeden en büyük pay eğitime ayrılıyor. Bu kadar kaynak tek bir amaç için harcanıyor. O da Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılmak için. Burası, açık ve kapalı alanlarıyla 12 bin metrekare alana sahip. Türkiye ve Balkanların en büyük çocuk müzesi bu. Birçok ödül aldığına da şahit olacağız hep birlikte. Burada öğretmen arkadaşlarımız görev yapacak. Çok başarılı olacağına eminim. Sadece Edirne’nin değil, Marmara’nın, Türkiye’nin ve Balkanların birçok çocuğunun burada eğitim alacağına yürekten inanıyorum. Açılışta da Yunanistan ve Bulgaristan’dan öğrenciler olacak.” dedi.

Bülent Sarıçiçek
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.