Kış aylarında virüslerin daha da güçlenmesi ve insan vücudunun dirençsiz hale gelmesi nedeniyle sık sık enfeksiyona bağlı hastalıklar yaşanıyor. Uzmanlar vitamin deposu sebze-meyvelerle vücudun dirençli hale gelebileceğini belirtiyor. Kış meyvelerinden kereviz ve alabaş da bu anlamda tercih edilen sebzelerde başı çekiyor. Vücudu enfeksiyonlara karşı güçlendirmeleri ve vitamin deposu olmaları nedeniyle kereviz ve alabaş kış aylarında oldukça ilgi görüyor.
“KIŞIN TÜKETİLMESİ GEREKEN BAŞLICA SEBZELERDİR”
Tezgahında bulunan kereviz ve alabaşların Edirne mahsulü olduğunu belirten Edirne Pazarcılar, Seyyar Satıcılar ve Manavlar Odası Başkanı Murat Yüksel, “Havaların iyice soğuduğu bugünlerde vatandaşlar kış sebze-meyvelerine yoğun ilgi gösteriyor. Özellikle kereviz vitamin deposu olması, vücudu enfeksiyonlara karşı güçlü tutması ve vatandaşlar tarafından daha çok bilinmesi nedeniyle daha çok satılıyor diyebilirim. Alabaşı çoğu vatandaş bilmiyor. Aslında çok faydalı, çok şifalı bir sebzedir. Kış aylarında tüketilmesi gereken başlıca sebzelerden biridir. Kuru öksürük ve solunum hastalıklarında olumlu etkiye sahiptir. Şeker ve kolesterolü de dengeler. Alabaş ve kereviz tane olarak satılıyor. Alabaş 3-4 lira arasında, kereviz de 2-5 lira arasında satılıyor.” ifadelerini kullandı.
Kerem Filiz