DESTEK ALDI, PROJE GELİŞTİRDİ

Türkiye’de spor kanallarında sayısız iş görüşmelerinden bir sonuç alamayınca, Avrupa Komisyonu’ndan destek alan Hasret Bekar kendi projesini gerçekleştirdi.

DESTEK ALDI, PROJE GELİŞTİRDİ

Türkiye’de spor kanallarında sayısız iş görüşmelerinden bir sonuç alamayınca, Avrupa Komisyonu’ndan destek alan Hasret Bekar kendi projesini gerçekleştirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Eylül 2018 Cumartesi 09:25
DESTEK ALDI, PROJE GELİŞTİRDİ

Spikerlik ve Sunuculuk bölümü mezunu Hasret Bekar, hem Türkiye hem Avrupa’da bir çok spor dalını yakından takip eden bir spor tutkunu. En büyük hayali bu alanda kariyerini spor spikerliği olarak şekillendirmek iken sayısız iş görüşmelerinde bulunmuş, fakat kadın olmanın getirdiği çeşitli dezavantajlar hayallerine ulaşmasında engeller oluşturmuş. Bir çok iş bulamayan genç gibi umutsuzluğa kapılıp pes etmek ve şikayet etmek yerine, onun gibi bu engellerle karşı karşıya kalan bir çok kadına ses olmayı seçmiş ve sosyal etki odaklı Yüksek Ses Medya’yı kurmuş, ilk projesini hayata geçirmiş.

Avrupa Komisyonu ve Avrupa Birliği Başkanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “Medya ile Kadınları Sporda Güçlendir - Empower Women in Sport via Media” isimli Erasmus+ projesi kapsamında spor ve medya ile ilgilenen Türk, İspanyol, İtalyan ve Hırvat 50 genci Edirne’de bir araya getirdi.

16 - 25 Eylül Avrupa Spor Haftası boyunca yürütülecek proje ile medya aracılığıyla spor dünyasında cinsiyetçi bariyerlerin ortadan kaldırılarak kadınların spora katılımının arttırılması amaçlanmaktadır.

Bu amaç etrafında bir araya gelen 50 genç; kadınların spora katılımının kalkınma ile ilişkisi ve öneminin kavranması, medyanın bu alandaki potansiyel gücü ve nasıl hareket edilebileceği konusunda atölye çalışmaları, medya yaratma ve habercilik atölyeleri, spor müsabakaları ile sporun gücünün keşfedilmesi, başarılı sporcu kadınlardan ilham alınması, spor dünyasında başarılı kadınların sesini duyurmak için online platform kurulması çalışmaları, Avrupa Spor Haftası’nı kapsayan 3. Uzunköprü Kültür, Sanat ve Tarım Festivalinde yerel halk ile etkinlikler gerçekleştirilerek Erasmus+ programının yereldeki dezavantajlı gruplarca tanınmasının sağlanması amaçlandı.

Projenin yürütücüsü Hasret Bekar, “Spor, toplumdaki cinsiyet engellerine takılarak ayrımcılığa uğrayan kadınların seslerini duyurabilmek için bir güçtür. Kadınların spora erişimine engeller konmasında, medyada kadın sporuna az yer verilmesi ya da hiç verilmemesi, spor medyasında spikerlik, yöneticilik, program sunuculuğu vb. alanlarda kadınlara yer verilmemesi ve sporun erkek egemenliğinde bir faaliyet olduğu algısı yaratılması temel sorunlardır. Medyanın toplumsal algı üzerindeki gücü baz alınarak, kadınların spora katılımının arttırılması yine medyanın araç olarak kullanılması ile mümkündür. “ dedi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.