“EDİRNELİLER KİMİ İSTİYORSA, O KİŞİ ADAY OLACAK!”

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, düzenlediği basın toplantısında Edirne Belediye Başkanlığı adaylığı için, “Edirneliler kimi aday olarak görmek istiyorsa, o arkadaşımız aday olacak.” dedi.

“EDİRNELİLER KİMİ İSTİYORSA, O KİŞİ ADAY OLACAK!”

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, düzenlediği basın toplantısında Edirne Belediye Başkanlığı adaylığı için, “Edirneliler kimi aday olarak görmek istiyorsa, o arkadaşımız aday olacak.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Kasım 2018 Salı 09:12
“EDİRNELİLER KİMİ İSTİYORSA, O KİŞİ ADAY OLACAK!”



AK Parti’de yerel seçim hazırlıklarına start verildi. MKYK’nın kararıyla parti içerisinde aday adaylık süreci başlamış oldu. Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe de düzenlemiş olduğu basın toplantısında yerel seçimlerle ilgili bilgiler verdi. Akmeşe, kendisinin aday olup olmayacağının sorulması üzerine, “Edirneliler isterse ve Sayın Cumhurbaşkanımız izin verirse ona söylenecek laf yok. Bizde görev verildiği an, o görevi layıkıyla yapmak gerekir. Biz o zaman bu işe talip oluruz. Ama benim şu anda böyle bir başvurum yok.” dedi.
“ADAY ADAYLIK SÜRECİ BAŞLADI”
AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe,MKYK’nın kararıyla AK Parti’de yerel seçimler için aday adaylıklarının başladığını ifade ederek, “AK Parti’de belediye başkanlıkları aday adaylıkları için başvuracak olan kişiler, 5-12 Kasım tarihleri arasında başvurularını yapabilirler. Belediye meclis üyelikleri ve il genel meclis üyelikleri için de 5 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında başvuru yapılabilir. Belediye başkanlıkları için aday adaylık başvurusunda bulunacak olan teşkilat mensuplarımız da bu süreç içerisinde görevlerinden istifa etmek zorunda. Belediye başkanlıkları için aday adaylık başvuruları bizzat yazılı olarak genel merkez ya da genel merkeze iletilmek üzere il başkanlıklarına verilecek. İlçe ve belde başkanlıkları için aday adaylık başvuruları ise yazılı olarak bizzat il başkanlıklarına ya da il başkanlığına iletilmek üzere ilçe başkanlıklarına verilecek. İl genel meclis ve belediye meclis üyeleri de başvurularını yazılı olarak bizzat ilçe başkanlıklarına yapacaklar. Adaylık başvuruları aksecim.akparti.org.tr adresinde bulunan ilgili seçim sürecine ait formların e-başvuru yöntemiyle doldurularak istenilen eklerle birlikte sisteme aktarılmak suretiyle adaylık ön başvurusu da gerçekleştirilebilecek.” dedi.
ADAY ADAYLARI NELER YAPMALI?
Akmeşe, aday adaylarının adaylık sürecinde neler yapması gerektiğini anlatarak, “Aday adayı olacak kişilerden istediğimiz bazı belgeler var. Adli sicil kaydı, diploma fotokopisi, askerlik durum belgesi, nüfus cüzdan fotokopisi, başvuru aidat dekontu, adaylık için istifası zorunlu olan kişilerin ilgili yere sunmuş oldukları istifa ve emeklilik dilekçelerinin fotokopileri, yüzde 40 ve üzerinde engelli olan aday adaylarının engelli kartı ve sağlık raporu mutlaka başvuru formuna eklenmelidir. Aday adaylarının ödemeleri gereken aidatlar var. Belediye başkan aday adaylarının, büyükşehirlerde aday adayları 10 bin lira, bizim gibi 100 binin üzerinde olan şehirler için aday adayları 5 bin lira, nüfusu 100 binden az olan illerde de 3 bin lira aidat ödemeleri gerekiyor. İl genel meclisi ve belediye meclis üyelikleri aday adaylıkları için büyükşehirler hariç 500 lira aidat ödenmesi gerekiyor. Dün itibariyle sistemimiz de açıldı. Bizim il başkanlığında ve ilçelerde de bütün programlar hazır. Bu saatten itibaren aday adaylarının başvurusunu alabiliriz. AK Parti’ye gönül vermiş, AK Parti’den aday adayı olmak isteyen bütün arkadaşlarımıza bunu duyurmak istedim. Bu süreç hem Edirne’mize hem de ülkemize hayırlı uğurlu olur inşallah.” ifadelerini kullandı.
“EDİRNELİLER KİMİ İSTİYORSA, O KİŞİ OLACAK!”
Akmeşe Edirnelilerin istediği kişinin belediye başkanlığı için aday olacağını söyleyerek, “Tabi biz bu süreci de iyi değerlendirmek istiyoruz. Zaten takip ettiğiniz gibi bütün teşkilat mensuplarımız da önemli bir çalışma içerisinde. Aday adayları da ortaya çıkınca belki bu süreç daha da hızlanacaktır. Edirneliler kimi aday görmek istiyorsa, hiç kimsenin şüphesi olmasın bu süreçte mutlaka AK Parti’nin belediye başkan adayı o arkadaş olacak. Zaten Sayın Cumhurbaşkanımızın da kriterleri var. O kriterlere uygun olan ve gerçekten bu davaya gönül vermiş olan Edirnelilerin sevdiği, Edirnelileri kucaklayabilen bir arkadaşla inşallah biz bu süreci gerçekleştireceğiz. 31 Mart’ta da başarılı olacağımıza bütün teşkilat olarak inanıyoruz.” dedi.
“10 BİN BROŞÜR BASTIRDIK”
Akmeşe, 10 bin adet broşür bastırdıklarını ifade ederek, “Fikir Hattı diye bir hat açtık Edirne’de. Bu süreci Edirnelilerle beraber yürütmek istiyoruz. El broşürü de bastırdık. Mahalle çalışmalarımız da devam ediyor. İnanın bu hatta, olumlu olumsuz birçok mesaj geldi. Bizi yönlendiriyorlar, bize doğru fikir veriyorlar. Bizde yapmamız gerekeni yapıyoruz. 10 bin tane broşür bastırdık şu anda.” şeklinde konuştu.
AKMEŞE ADAY OLACAK MI?
Belediye başkanlığı için kendisinin aday olup olmayacağının sorulması üzerine ise Akmeşe, “Ben şu anda il başkanlığı yapıyorum ve çok onurlu bir görev bu. Sayın Genel Başkanımızı temsil ediyorum. Bundan daha onurlu ve gururlu bir görev yok. Ben aday adayı olmayacağımı söyledim, sizinle de paylaştım zaten. Ama Edirneliler isterse ve Sayın Cumhurbaşkanımız izin verirse ona söylenecek laf yok. Bizde görev verildiği an, o görevi layıkıyla yapmak gerekir. Biz o zaman bu işe talip oluruz. Ama benim şu anda böyle bir başvurum yok.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.