EMİR; “ZAMLARIN NEDENİ SİYASİ İKTİDAR”      

Edirne denetmeni  CHP Ankara Milletvekili Murat Emir Edirne’deki Sivil toplum Örgütleriyle bir araya geldi. Serhat Birlik ETUS merkezinde   yapılan toplantıda konuşan Edirne denetmeni  CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, şoför esnaflarının sorunlarını dinledi. Emir, meslek kuruluşlarının örgütlü olması gerektiğini ve yapılan zamların nedeninin siyasi iktidar olduğunu söyledi. 

EMİR; “ZAMLARIN NEDENİ SİYASİ İKTİDAR”      

Edirne denetmeni  CHP Ankara Milletvekili Murat Emir Edirne’deki Sivil toplum Örgütleriyle bir araya geldi. Serhat Birlik ETUS merkezinde   yapılan toplantıda konuşan Edirne denetmeni  CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, şoför esnaflarının sorunlarını dinledi. Emir, meslek kuruluşlarının örgütlü olması gerektiğini ve yapılan zamların nedeninin siyasi iktidar olduğunu söyledi. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Eylül 2018 Cumartesi 08:10
EMİR; “ZAMLARIN NEDENİ SİYASİ İKTİDAR”      

 

Serhat Birlik ETUS Tesislerinde  şoför esnafının sorunları ile ilgili olarak bir toplantı düzenlendi. Toplantıya CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Edirne CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı Merkez İlçe Başkanı, CHP kadın kolları başkanı, İl yöneticileri,  Şoförler Odası Başkan Ali Şahin, ETUS Başkanı Hakan Giyik, yönetim Kurulu üyeleriyle  şoför esnafı katıldı.

Toplantı açılışında konuşan Giyik, meslektaşlarının sorunlarına değinerek,” Şoför esnaflarının sorunları TBMM’nin gündemine getirilmiyor. Edirne’de toplu taşımacılığın geçmişi ellili yıllara dayanıyor. Şu anda 225 ortaklı bir kooperatifiz. Trakya’da en büyük kooperatifiz ”dedi

HER ZAMAN ESNAFIN YANINDAYIZ

Daha sonra söz alan CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı Edirne’ye gelen  Ankara Milletvekili ile birlikte esnaf kuruluşlarını ziyaret ettiklerini belirterek, “  Bu arada milletvekilimiz ile şoför esnafının sorunlarının  dinlemek  istedik.Biz her zaman esnaflarımızla dayanışma içindeyiz.Aslında bugünlerde  şoför esnaflarımızın zamları yerine  yapılan diğer zamların tartışılması gerekirdi” şeklinde konuştu

ZAMLARIN SORUMLUSU SİYASİ İKTİDAR

Toplantıda söz alan Edirne Denetmeni ve CHP Ankara Milletvekili Murat Emir,Edirne’ye gelişimizde odalarla görüştüklerini kaydederek ,” Program böyleydi. Burada örgütlü bir esnaflar görüşmek çok yararlı olacak. Partimiz ekonomik kriz masası oluşturdu. Bu  çalışmamızın yanında bizim sizlerden desteğe ihtiyacımız var.  Sorunları yerinde dinlemek çok yararlı oluyor..Biz buradan aldığımız bilgileri Genel Merkeze götüreceğiz. Böylece ülke gerçeklerini kapsayan bir sonuç üretmek amacındayız. Bu zamların sorumlusu  hükümettir. Döviz artışı ile birlikte girdi fiyatlarınız da artıyor. Ülkemizde savurganlık üretimsizlik  var. .Zamlar sonucu küçük esnaflarımız da zam yapmak zorunda . Hükümetin yanlış politikası gelen kaynakları betona dönmesi sonucu bu duruma geldik. İhaleler hükümetin  kendi yandaşlarına verildi. Bugün satın aldıkları televizyonlar ülke gerçeklerini yansıtmıyor. Ülke adım adım tek adam rejimine döndü. Tek adam rejiminde  tüm yetkiler bir kişide toplandı. Varlık fonu da kendisine verildi,Yardımcılığına damadı geldi. Dünya bize güvenmiyor o nedenle  ülkemize yatırım yapılmıyor, döviz gelmiyor. Ülkemizdeki gelişmelerden kaygılıyız.”değerlendirmesi yaptı

TEMEL SORUN DEMOKRASİ EKSİKLİĞİ

Bugün ülkenin en temel sorununu demokrasi eksikliği olduğunu belirten  Emir, “Demokrasi eksikliği  nedeniyle ülkemize yatırım yapılmıyor.Ülkemizde demokrasinin, hukuk devletinin işletilmesi gerekir. İhalelerde şeffaflık olmalı, yandaşlara verilmemeli. Ülkemizde bugüne kadar 184 defa İhale Yasası değiştirildi.  Tasarruf  yapılmıyor. Cumhurbaşkanının 7 uçağı vardı  sekizincisi de alındı. Bu savurganlık ve şatafat ile ülkenin gelişmesi mümkün değil. Ülke kaynaklarını haksız yere kullanan bedelini ödeyecektir.Bu krizin faturasını bir avuç rant kesimi ödemelidir. Ülkemizde üretime yönelik ekonomimiz olmalı. Biz ülke sorunlarını yüksek sesle dile getiremiyoruz,sesimizi duyuracak kaynaklarımız  yeterli değil.Ne olursa olsun pes etmek yok. Her zaman esnafımızın , dar gelirlinin işçinin çiftçinin yanında olacağız”dedi.

ÖRGÜTLENMEK GEREKİR

Şoför esnafının örgütlü olmasından mutluluk duyduğunu belirten  Emir,” İETT  dahi Edirne’den örnek aldı.Güçlü olmak için örgütlü olmak gerekir.El ele verildiğinde  başarılı olunuyor. Biz bunu başaracağız. Umutsuzluğa kapılmaya gerek yok. Ülkeyi bir ailenin geleceğine  bırakmayacağız. Aydınlık gelecek bizimdir.” Diye konuştu.

Toplantı daha sonra soru cevap şeklinde devam etti.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.