Endonezya’dan kültür gezisi için Türkiye’ye gelen 21 kişilik grubun dünkü adresi Edirne oldu. Kentin meşhur lezzeti tava ciğeri Tarihi Ciğerci Bahri Bey’de tatma fırsatı bulan grup, tava ciğere bayıldı. Yemeğin ardından İşletme Sahibi Dinar’la beraber Tava Ciğer Marşı’nı söyleyen Endonezyalılar, Selimiye Camii ve saray kalıntılarını gezdikten sonra şehirden ayrıldı.
KUŞÇU: “DAMAK TATLARINA UYDU”
Endonezyalı turistlerin tur rehberi Ömer Kuşçu, “21 kişilik bir grubumuz var. Bursa, Çanakkale, Edirne ve İstanbul’u kapsayan 4 günlük bir kültür gezisi için Türkiye’ye geldiler. Edirne’de de açılışı tava ciğerle yaptık. Misafirlerimiz ciğeri çok beğendi. Çünkü onların kültüründe kızartılmış yiyecekler çok fazla var. O yüzden kendi damak tatlarına yakın buldular.” dedi.
DİNAR: “TAVA CİĞERE BAYILDILAR”
Tarihi Ciğerci Bahri Bey’in Sahibi Bahri Dinar ise, “Dünyanın en uzak noktalarından gelen misafirlerimiz tava ciğerimize bayıldılar. Onlara tava ciğer ikram ederken; bizim olmazsa olmazımız ‘Tava Ciğer Marşı’nı da hep beraber söyledik.” ifadelerini kullandı.
Kerem Filiz