HAREKETLİ BİR YAŞAMA DİKKAT ÇEKTİLER

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle Edirne’nin ilk projeli bisiklet yolu olan Sağlık Yolu’nda Edirneliler ile birlikte pedal çevirdi; harekeli yaşama dikkat çekti.

HAREKETLİ BİR YAŞAMA DİKKAT ÇEKTİLER

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle Edirne’nin ilk projeli bisiklet yolu olan Sağlık Yolu’nda Edirneliler ile birlikte pedal çevirdi; harekeli yaşama dikkat çekti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Eylül 2018 Salı 08:55
HAREKETLİ BİR YAŞAMA DİKKAT ÇEKTİLER

AB’nin gerçekleştirdiği ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) Ulusal Koordinatörlüğünü yürüttüğü Avrupa Hareketlilik Haftası’na Edirne Belediyesi de düzenlediği etkinliklerle katkı sağlıyor. Edirne Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle Edirne’nin ilk projeli bisiklet yolu olan Sağlık Yolu’nda kentteki bisiklet dernekleriyle birlikte bisiklet turu düzenleyerek karbon salınımına dikkat çekti. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın da pedal çevirdiği etkinliğe katılım geniş oldu.

Etkinlikte basın mensuplarına konuşan Gürkan, “Fosil yakıtlı araçları kullanmayarak daha çok kas gücüyle insanların hareket etmesini hedefleyen bir aktivite bu. Edirne’de son yıllarda bisiklet sporu gittikçe gelişiyor. Bir derneğimiz varken dernek sayımız gittikçe artıyor. Bu durumu çok olumlu buluyoruz. Turu yaptığımız yol da Edirne’nin ilk projeli bisiklet yolu. Bir hafta boyunca zorunluluklar dışında araç kullanmamayı tavsiye ediyoruz. Bisiklet kullanarak, yürüyerek ve spor yaparak bedenimizi daha sağlıklı kılmak hem de doğaya ve çevreye daha az karbon salınımını hedefliyoruz” dedi 

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI PROGRAMI

16-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında 17 Eylül Pazartesi Günü Saat:12.00'de Engelli Dernekleri ile birlikte Saraçlar Caddesi’nden 25 Kasım Stadyumu’na kadar yürüyüş düzenlenecek.

18 Eylül Salı Günü Saat:10.00’da “Aracını Bırak, Yürü” etkinliği düzenlenecek. Yürüyüş;  Acar City Park’tan başlayacak;İbrahim Ay Caddesi, Ayçiçeği Heykeli, Ali Rıza Atatürk Caddesi, Atatürk ve İnönü Kavşağı, Muammer Aksoy Caddesi’nden Baca Güzergâhı boyunca devam edecek ve Mega Park’ta son bulacak.

19 Eylül Çarşamba Günü Saat: 09.00’da ise,  Barış Parkı’nda (Suni Gölet) Edirne Halkı ile spor kıyafetler ile yürüyüş düzenlenecek.

22 Eylül Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü’nde ‘Bir Gün Otomobilsiz Yaşamayı Deneyelim’ sloganıyla Tunca Köprüsü Nikah Salonu’nun önünde otomobilleri bırakarak, Edirne Belediyesi Kent Ormanı’na kadar yürüyüş gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.