Karaağaç'daki bir tesiste gerçekleşen genel kurula Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, Lalapaşa Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi, sendika yöneticileri, delegeler ve çok sayıda üye katıldı.
Genel kurulda yapılan seçimde mevcut şube başkanı Ramadan Tarık Direk, yeniden TEKSİF Edirne Şube Başkanlığına seçildi.
MÜCADELE MESAJI
TEKSİF Edirne Şube Başkanı Ramadan Tarık Direk, yüksek enflasyon, adaletsiz vergi sistemi ve güvencesiz çalışma koşullarının işçileri zora soktuğunu belirterek,“Sosyal güvenlik haklarımız her geçen gün daralıyor, taşeronlaşma yaygınlaşıyor. Kıdem tazminatı fonu tartışmaları bitmiyor. Biz pes etmeyeceğiz, mücadelemizi sürdüreceğiz.”dedi.
TEKSİF Genel Sekreteri Mehmet Kafa ise TÜİK’in açıkladığı verilerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek,“Enflasyon düşüyor deniliyor ama bu sözler karın doyurmuyor. Biz sadaka değil, hakkımızı istiyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz”diye konuştu.
BAŞKAN GENCAN "EMEKÇİNİN YANINDAYIZ"
Genel kurula katılan Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, avukatlık döneminde işçilerin hak mücadelesine tanıklık ettiğini hatırlatarak, “İşçinin, emekçinin alın terine ve yaşadığı zorluklara yakından şahit oldum. Belediye olarak da mesai arkadaşlarımızın insanca koşullarda çalışması için çaba gösteriyoruz. Bizim anlayışımız halkçı, sosyal belediyeciliktir”dedi.
IRGAT "GENÇLERİMİZ UMUTSUZ"
TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat, Türkiye’de dört gençten birinin işsiz olduğunu, geniş tanımlı işsizliğin yüzde 30’un üzerinde bulunduğunu belirtti.
Irgat, “Bu ülkede 17 milyon asgari ücretli var ama sadece yüzde 14’ü sendikalı. Yani özel sektörde örgütlenmek fiilen yasak. 23 yıldır işçilerin lehine bir tek yasa çıkmadı.Fakir daha fakir, zengin daha zengin oluyor. Bu düzenin adı sömürü düzenidir, ve artık sona ermeli"şeklinde konuştu.
Genel kurulun sonunda yapılan seçimlerde, mevcut başkan Ramadan Tarık Direk güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. Direk’in listesinde Tamer Serbes, Recep Okur, Ender Yıldız ve Nezihi Zipak yer aldı.
Bülent Sarıçiçek


