KRİZE RAĞMEN İSTİHDAMA KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDİYORLAR

Edirne’de büyük adımlar atarak istihdama destek olan Türkiye’nin öncü firmalarından İPEKYOL fabrikası, ekonomik krizin yaşandığı, işsizliğin arttığı bu dönemde de istihdama destek olmak için kadro sayılarını arttırmaya devam ediyor.

KRİZE RAĞMEN İSTİHDAMA KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDİYORLAR

Edirne’de büyük adımlar atarak istihdama destek olan Türkiye’nin öncü firmalarından İPEKYOL fabrikası, ekonomik krizin yaşandığı, işsizliğin arttığı bu dönemde de istihdama destek olmak için kadro sayılarını arttırmaya devam ediyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Ekim 2018 Pazartesi 08:11
KRİZE RAĞMEN İSTİHDAMA KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDİYORLAR

Edirne’de büyük adımlar atarak istihdama destek olan Türkiye’nin öncü firmalarından İPEKYOL kapılarını vatandaş gazetesine açtı.    

İşsizliğin arttığı, krizlerin yaşandığı bu zor günlerde Edirne İpekyol fabrikası istihdama destek olmak ve çalışan kadro sayısını arttırmak amacıyla işçi alımlarına devam ediyor. Türkiye’nin önde gelen firmalarının içinde yer alan İpekyol fabrikası 2006’dan bu yana Kırklareli yolu üzerinde Edirne’de faaliyet gösteriyor. Duvar yerine cam tasarımı ile dikkat çeken ve Ağa Han Mimarlık ödülüne sahip olan fabrikada, çalışanların motivasyonunu yüksek tutmak amacıyla gün boyu müzik yayını yapılıyor.

SADECE ÇALIŞANA DEĞİL AİLESİNE DE ÖNEM VERİYORLAR

Fabrika Direktörü İlker Ayverdi ve Üretim Müdürü Fatma Demet Ayverdi idaresinde yönetilen fabrikada çalışana değer ön plana çıkıyor. “Hep birlikte daha güçlüyüz” sloganı ile yürüyen fabrikada 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başladığı gün olan 17 Eylül’de fabrikayı tatil ederek, çalışanlarının çocuklarıyla ilgilenmelerini sağladı ve sadece çalışana değil ailesine de verdiği önemi bütün kamuoyuna gösterdi.

Günümüzde pek çok işyeri sadece insan gücü ile çalışırken, İpekyol fabrikası yönetimi daha çok çalışana değer vererek, işin daha sağlıklı yürüyeceğine inanıyor. Çalışanlara belirli dönemlerde yaptıkları çeşitli sosyal faaliyetlerle bunları kanıtlamış görünüyorlar. Bunlardan sadece bazıları yılbaşında çalışmaya ara vererek, toplu eğlence ve yaptıkları hediye çekilişleri mutlu fabrikanın bir kanıtı adeta. Yıl içinde başardıkları üretim adetlerinin kutlamalarını yine çeşitli organizasyon ve ikramlarla çalışanları ile kutlayarak yapıyorlar. Aileye verdikleri önemi de 23 Nisan’da çalışanlarını çocuklarıyla buluşturarak fabrikalarında misafir edip, çocuklara eğlenceli bir anı bırakarak gösteriyorlar.

AYVERDİ, “İSTİHDAMA DESTEK OLUYORUZ”

Fabrika Direktörü İlker Ayverdi, Edirne’de istihdama destek olmak amacıyla kadrolarını arttırdıklarını ve buna devam edeceklerini söyledi. Deneyimi olmayan ya da az olan kişileri İşkur ile ortaklaşa düzenledikleri İşbaşı eğitimlerinde yetiştirerek meslek sahibi olmalarına destek olduklarını da sözlerine ekleyen Ayverdi, “500’e yakın çalışanı ile fabrikamızda aile olma, birlik içinde olma ön planda tutulmaktadır. Çalışanlarımız ile birebir yakın ilişki kurarak düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerle bu birlikteliği daha da güçlü kılma yolunda emin adımlarla ilerlediğimizi düşünüyoruz. İpekyol ailesi olarak çalışanlarımıza verdiğimiz değer her şeyin üstünde tutulmaktadır. Başarılarımızı taçlandırdığımıza inandırdığımız sürpriz etkinliklerle büyük pastada payı olan çalışanlarımızla birlikte paylaşmayı ilke olarak benimsedik. Sadece beden gücü ile değil, beyin gücüyle de büyük adımlar atacağımıza inanarak fabrikamız içinde iyileştirmeler yapan, üretime destek olan çalışanlarımıza yine bir ilki yaparak “Fark yaratan ipekler” adı altında bir gurur tablomuzu fabrikamız binasında sergilemekteyiz. Aile olmanın önemini vurgulamak ve bunu çalışanlarımıza en içten şekilde hissettirebilmek için en mutlu ve kederli günlerinde yanların da olmaya çalışıyoruz. Mesela; Çalışanlarımızın da bizler gibi düşündüğü inancıyla yola çıkarak İpekyol adına bir şarkı, marş yapmalarını istedik. Kısa sürede tamamen İpekyol çalışanlarımızın katkılarıyla İpekyol marşı hepimizin gönlünde taht kurdu. Mesai saatlerinde devam eden müzik yayınlarımızın arasında bu marş ile daha da motive oluyoruz. İnsanların aklına fabrika deyince sadece beden gücünün harcandığı yer akıllara gelir. Biz her zaman bu keskin çizginin dışında olmayı hedefleyerek büyük bir aile olduk. Büyüme yolunda aramıza katılan ve katılacak olan tüm çalışanlar bizim için birer aile bireyidir.” Dedi.

Türkiye’nin en iyi markası “ödülünü ve” İnsana saygı ödülü “gibi birçok ilke imza atan İpekyol markası Edirne’de gücünü koruyacak gibi görünüyor. Özellikle işsizliğin arttığı son dönemde Edirne için fırsat olan fabrikanın kapıları çalışmayı isteyen, aile olmayı isteyen herkese açık görünüyor.

Bülent Sarıçiçek

Son Güncelleme: 29.09.2018 18:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Demet Ayverdi 2018-10-01 21:08:16

Değerli ziyaretiniz ve haberiniz bizleri çok mutlu etti. Ülkemiz ve Edirne için elimizden geleni yapmaya hazırız her daim. Teşekkürler