“KURAN’IN GİRDİĞİ BİR GÖNÜL, ŞEYTANDAN UZAK OLUR”

Selimiye Camii’nde düzenlenen Hafızlık İcazet Merasimi için Edirne'ye gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Kuran’a gönül veren bir gençlik yetiştirmek istediklerini belirtirken, “Kuran’ın girdiği bir gönül, şeytandan uzak olur.” Dedi.

“KURAN’IN GİRDİĞİ BİR GÖNÜL, ŞEYTANDAN UZAK OLUR”

Selimiye Camii’nde düzenlenen Hafızlık İcazet Merasimi için Edirne'ye gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Kuran’a gönül veren bir gençlik yetiştirmek istediklerini belirtirken, “Kuran’ın girdiği bir gönül, şeytandan uzak olur.” Dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Eylül 2018 Cumartesi 09:21
“KURAN’IN GİRDİĞİ BİR GÖNÜL, ŞEYTANDAN UZAK OLUR”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 17 hafızın Selimiye Camii’nde düzenlenen Hafızlık İcazet Merasimi için Edirne'ye geldi.

Törende açılış konuşmasını yapan Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, “Bu icazet merasimi Selimiye’de, Edirne'de ilk olması dolayısıyla çok onurlu ve sevinç dolu tarifi bir an yaşıyoruz. Edirne’mizde zaman zaman hafızlar yetişti ama disiplinli ve planlı olarak böyle bir çalışma ile 5 sene sonra ilk defa icazetlerini vereceğiz.” Dedi.

Kuran’ın ilk ayetlerinin önemini vurgulayan Prof. Dr. Erbaş,“Kuran'ın ilk indiği ayetlerine dikkat çekmek istiyorum. Hira Mağarası'nda Allah Resulu Muhammed Mustafa efendimize ilk defa vahiy geldiğinde şu ayetleri ona okudu: Oku, yaradan Rabbi'nin adıyla oku. O insanı alaktan yarattı. Oku. Rabbin sonsuz kerem sahibidir. Kalemle yazmayı o öğretti ve insana bilmediğini o öğretti. İşte Kuran'ın ilk inen ayetleri. Bütün insanlığa Allah'ın kelamını, hem Kuran'ın ayetlerini, hem de kendi ayetlerim dediği kainatı okumayı emrediyor. Kevni ayetler insanın her zaman okuması gereken, bu gök kubbeyi yeryüzünün üzerinde tutan Rabbimizin yüceliğini tefekkür etmesi gerektiği anlatılmak için okumayı da yüce Rabbimiz bütün insanlığa emrediyor. Kuran'ın ayetlerini okuyup anlamayı, tefekkür etmeyi, hayatını ona göre tanzim etmeyi emrediyor Kuran'ı Kerim insanlığı karanlıklardan ayırmak için göndermiştir. Bizim vazifemiz de onu en güzel şekilde öğrenmek, anlamak ve yaşamaktır. Bu amaçla 14 asırdır Müslümanlar bu amaca gönül vermiş, Kuran'ı sadece öğrenmekle kalmamış, onu ezberleme, hıfzetme anlayışını medeniyetimizin bir parçası haline getirmiş ve milyonlarca hafızımızın kalbine, zihnine Kuran'ın yerleştirilmesini Rabbim nasip eylemiş." Dedi.

“150 BİNE YAKLAŞAN HAFIZIMIZ BİZİ ÇOK MUTLU EDİYOR”
Türkiye'de Kuran hafızları sayısının 150 bine yaklaştığını ve daha da artması gerektiğini belirten Prof. Dr. Erbaş, "Ülkemizde Kuran hafızlığı geleneğinin daha da gelişmesi, ilerlemesi gerektiğine inananlardanız. Bugün 150 bine yaklaşan hafızımız bizi çok mutlu ediyor. Hafızlarımızı daha nitelikli bir şekilde yetiştirmenin Diyanet İşleri Başkanlığı olarak gayreti içerisindeyiz. Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak projelerimiz var. İmam hatip okullarında istiyoruz ki; hafız öğrenciler olsun. Biz de Kuran kurslarında okuyan öğrencilerimizin hem hafızlığını tamamlamaları, hem de İmam hatip eğitimlerini tamamlamaları konusunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." Dedi.

“KALBİ CAMİLERE BAĞLI OLAN BİR GENÇLİK”
Kalbi camilere bağlı olan bir gençlik yetiştirmek istediklerini vurgulayan Prof. Dr. Erbaş, "Biz hep şunu istiyoruz; Kuran'a gönül veren bir gençlik yetiştirelim, kalbi camilere bağlı olan bir gençlik yetiştirelim. Sevgili Peygamberimizin müjdesine nail olan bir gençlik yetiştirelim. Bu gençlerin Kuran'la kendilerini donatmış, hafızlık gibi çok önemli bir unvana sahip olması bir artıdır, bir kazançtır. Buradaki kardeşlerimiz Kuran'ı hıfzettiler. İnşallah onu anlamak için de büyük gayret içerisinde olacaklar. Onu yaşamak için de gayret içerisinde olacaklar. Kuran'ın girdiği bir gönül, şeytandan uzak olur. Kuran'da söylüyor bunu Rabbimiz. Şeytana uzak olmanın yolu, Kuran'a yakın olmaktan geçiyor." Dedi.

Konuşmaların ardından 17 hafıza hafızlık belgelerini takdim eden Erbaş, daha sonra Selimiye Camii’nde Cuma hutbesini verdi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.