MERİÇ, “EDİRNE’Yİ TANITIMDA EL ELE VERMELİYİZ"

Aslanzade firması sahibi Arif Meriç, okulların açıldığı bu günlerde, ekonomik sıkıntının yaşandığı   günümüzde Edirne esnafına önemli görevler düştüğünü söyledi. 

MERİÇ, “EDİRNE’Yİ TANITIMDA EL ELE VERMELİYİZ"

Aslanzade firması sahibi Arif Meriç, okulların açıldığı bu günlerde, ekonomik sıkıntının yaşandığı   günümüzde Edirne esnafına önemli görevler düştüğünü söyledi. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Eylül 2018 Cuma 08:36
MERİÇ, “EDİRNE’Yİ TANITIMDA EL ELE VERMELİYİZ"

Aslanzade firması sahibi Arif Meriç, yaptığı açıklamada, okulların açıldığı bu günlerde esnaflara büyük görevler düştüğünü, esnafların yeni eğitim ve öğretim  döneminde Edirne’yi tanıtımda önemli görevler üstlendiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü, “Bilindiği gibi yeni öğretim sezonu başladı.Bu konuda öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Edirnelilerin yararlanacağı iki gelir kaynağı var, bunlardan biri turizm, diğeri ise yurdun dört bir yöresinden gelen on binlerce öğrenciler. Bu iki  konumdaki misafire Edirneliler olarak çok dikkat etmeliyiz. Özellikle memleketlerinden koparak gurbete, Edirne’ye gelen üniversite öğrencileri Edirne’de yüksek öğrenim görüyor, ilim öğreniyorlar. Öğrenciler bu arada Edirne’ye ekonomik katkı sağlıyorlar.Edirne halkıyla tanışma kaynaşma fırsatı buluyorlar. Bu öğrenci kardeşlerimize, evimize gelen bir misafir gibi davranmak zorundayız. Onlara gurbette olduklarını hissettirmemeliyiz, Edirne esnafları olarak, Edirne halkının  misafirperverliğini göstermeliyiz.  Nasıl Edirne’de askerlik yapan biri teskeresini alıp buradan gidiyorsa öğrenciler de diplomasını alıp şehrimizden ayrılacak. Onların şehrimizden iyi intibalarla,  Edirne özlemiyle ayrılmalarını sağlamalıyız. Onlar gittikleri yerlerde Edirne’nin fahri tanıtıcıları olacaktır.” dedi

ÜLKEMİZ EKONOMİK SIKINTIDA

Ülkede ve bölgede son günlerde ekonomik sıkıntı yaşandığını belirten  Meriç, “Ülkemizde devam eden ekonomik kriz her kesimi etkiledi.  Özellikle esnaflarımız bu krizden en çok etkilenen kesim oldu. Bu zamanda  Edirne’ye gelen konuklarla yapacağımız alışverişlerde ekonomik sıkıntıyı gerekçe gösterip normalin üzerinde fiyat uygulamamalıyız. Edirne’miz diğer illerden daha farklı bir il.  Turizm ve öğrenciler  yönünden kentimiz  çok şanslı . bunun kıymetini bilmeliyiz.Biz bu ekonomik krizin normale dönmesi için gayret göstermeliyiz. Biz bu kriz döneminde gelen misafirlerimize bu krizi hissettirmeyip, onlara güven verirsek bu ekonomik açmazdan az yara ile kurtulma imkanımız olacaktır” diye konuştu.

GELEN KONUKLAR EN ÇOK ESNAFLARIMIZLA KARŞILAŞIYOR

Edirne’ye gelen yerli ve yabancı konukların en çok esnaflarla temasta olduğunu belirten Meriç, “Onlar her türlü ihtiyaçlarını esnaflarımızdan sağlıyorlar. Bizler esnaflar olarak bu imkanı iyi değerlendirmeliyiz, bindiğimiz dalı kesmemeye özen göstermeliyiz.  Eğer gelen konuklarımızın üzerinde iyi intiba bırakırsak, bunun yararı yine bizler göreceğiz. Eğer bunun aksi olursa faturası tüm Edirne halkına çıkar. Edirne’yi tanıtımda esnafların yanında kentimizde faaliyet gösteren tüm  kurumlarımıza, odalarımıza, belediyemize, resme kurumlarımıza da  düşmektedir. Onlarla birlik içinde Edirne güzelliklerini sergilemede el ele verirsek. Edirne ekonomisi

Bu tanıtımda sahada görünen esnaflarımız, onları belediyemiz, kültür müdürlüğümüz ve meslek kuruluşlarımız izlemektedir.   Böyle zamanlarda birbirimizin elinden tutmalıyız.” Değerlendirmesi yaptı.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.