MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANINDAN TRAFİK UYARISI

Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı ve Fatih Mahalle Muhtarı İrfan Tasmalı, trafik cezalarının arttığını sürücülerin ceza ödememek için  trafik kurallarına uymaları uyarısında bulundu.

MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANINDAN TRAFİK UYARISI

Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı ve Fatih Mahalle Muhtarı İrfan Tasmalı, trafik cezalarının arttığını sürücülerin ceza ödememek için  trafik kurallarına uymaları uyarısında bulundu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Ekim 2018 Salı 08:35
MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANINDAN TRAFİK UYARISI

Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı ve Fatih Mahalle Muhtarı İrfan Tasmalı, trafik cezalarının arttığını sürücülerin ceza ödememek için kurallara uyma uyarısında bulundu. Tasmalı açıklamasını şöyle sürdürdü, “ Bilindiği gibi  Resmi Gazetede yayınlanan yeni trafik kuralları  kararına  göre trafik yasasına  yeni maddeler eklendi. Trafik cezalarda artış oldu. Trafikte  denetimler de yaygınlaştırıldı. Örneğin jandarma personeli emniyet trafik ekipleri, fahri trafik müfettişleri, trafik kurallarının ihlal edildiği her noktada sürücülere ceza yazıyor. Ayrıca kentimizin her noktasında merkezden kontrol edilen kamera sistemleri var. Kamera sistemlerinden sürücüler kontrol ediliyor kuralları ihlal eden sürücülere o görüntülere göre ceza yazılıyor “ dedi

HER NOKTADA TRAFİK KONTROLU YAPILIYOR

Kamera sistemi dışında  jandarma ekipleri, trafik polisleri, fahri trafik müfettişleri kentin her noktasında   sürücülerin trafik kuralları ihlallerini tespit ettiğini  belirten Tasmalı, “ Örnek olarak aracında kemerini takmayan sürücülere 108 lira para cezası yazılıyor. Kavşaklar dönüşünde yol vermeyen sürücülere, araçla hareket halindeyken telefonla konuşana  yine aynı oranda para cezası veriliyor. Bu cezaların tekrarı halinde cezalar iki katına ve devamında ehliyetine el konulmasına kadar devam ediyor. Yeni yasada en önemli madde ise  bundan böyle ayağını yola atan yayaya yol vermeyen sürücüler de ceza görecek. Bunun için yayaların araçların geçmesi ve mesafesi diye bir durum yok. Her zaman geçiş üstünlüğü yayalarda olacak. Kırmızı ışık ihlali yapan sürücülerin cezaları tekrarı durumunda  ehliyetine el konulması aşamasına kadar devam edecek. Ben, Muhtarlar Derneği Başkanı olarak sürücülerimizden ricam, muhakkak trafik kurallarına riayet etsinler. Kuralların ihlali sürücülerimizin  yüksek oranda para cezası ödemelerine neden olacaktır. Buna meydan vermemeleri için harfiyen kurallara uymalarını öneririm” dedi

MUHTARLIKLARDA CEZA BİLDİRİMLERİ ARTTI

Mahalle muhtarlıklarında çok sayıda trafik cezası  bildirim zarfının olduğunu belirten Tasmalı, “Muhtarlıklarımızda biriken borç bildirim zarfları sürücülerimizin kurallara uymadığını gösteriyor. Yeni uygulama ile denetimler   daha da artıyor. Onun yanında cezalarda daha da artış yaşanacak. Radar kontrolünde yüzde 10 sınırının aşılması ve yüzde 30  arasında   sürücülerimiz  235 lira ceza alacak  yüzde 30 sınırını aşması durumunda ise  438 lira ceza ödenecek. Hız sınırının daha da yükselmesi halinde cezalara katlanarak artıyor. Bunlar  günün ekonomik koşullarını dikkate aldığımızda az cezalar değil.  Vatandaşlarımız bu cezaları görmemeleri için  trafik kurallarına riayet etmeleri gerekir. Bilindiği gibi trafik kuralları uzun deneyim sonunda uygulamaya konulan kurallardır. İnsanlarımızın mal ve can güvenlikleri için çok önemlidir. Sürücü arkadaşlarımız uygulamaya konulan yeni kuralları iyice okuyup incelemelerinde yarar var. Biz   mahalle muhtarları olarak  sürücülerimize bu yönde uyarı yapmanın yararlı olacağı inancındayız” dedi.

Fikri Yalın

Son Güncelleme: 29.10.2018 18:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.