Özel Trakya Hastanesi’nde HASTA HAKLARI GÜNÜ KUTLANDI

Özel Trakya Hastanesi’nde, Hasta İletişim ve Halkla İlişkiler Birimi tarafından “26 Ekim Hasta Hakları Günü” kutlandı.

Özel Trakya Hastanesi’nde HASTA HAKLARI GÜNÜ KUTLANDI

Özel Trakya Hastanesi’nde, Hasta İletişim ve Halkla İlişkiler Birimi tarafından “26 Ekim Hasta Hakları Günü” kutlandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Ekim 2018 Salı 09:14
Özel Trakya Hastanesi’nde  HASTA HAKLARI GÜNÜ KUTLANDI

26 Ekim Dünya Hasta Hakları günü nedeniyle, Özel Trakya Hastanesinde yatmakta olan ve ayaktan tedavi için başvuran hastalara ve hasta yakınlarına ‘hasta hakları’ konusunda bilgilendirme yapıldı.

Özel Trakya Hastanesi Hasta Hakları Halkla İlişkiler Birimi Sorumlusu ve Başhemşire Hatice Aktaç ve Özel Trakya Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Bülent Havza tarafından gerçekleştirilen ziyaretlerde, ayaktan tedavi için başvuran ve kliniklerde yatan hastalara hasta hakları ile ilgili bilgiler verilerek broşürler dağıtıldı.

Özel Trakya Hastanesi’nin hasta haklarına önem veren bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Başhekim Havza, öncelikleri olan tıbbi hizmetleri en iyi şekilde verebilmek adına çalıştıklarını dile getirdi. Hasta Hakları Birim Sorumlusu ve Başhemşire Hatice Aktaç da, hastaların en doğal hakkı olan sağlık hizmetini eksiksiz ve yüksek memnuniyet oranı ile alması için gayret gösteren bir sağlık kuruluşu olduklarını da ifade etti.

“MEMNUNİYET VE ŞİKAYETLER DEĞERLENDİRİLİYOR”

Başhekim Op. Dr. Bülent Havza,  “Bir sağlık kuruluşuna sağlık hizmeti almak için başvuran herkesin, hizmetten genel olarak faydalanma, eşitlik ilkesi içinde hizmete ulaşma, bilgilendirme, kuruluşunu seçme ve değiştirme, bilgi isteme, mahremiyet özeni, tedaviyi reddetme ve durdurma, sağlık hizmetini güvenli bir ortamda alma, dini vecibelerini yerine getirebilme ve saygınlık görme hakları vardır. Bizlerde hastalar için oldukça anlam ifade eden bu özel günde kendilerini ziyaret ederek hakları konusunda bilgilendirme yaptık. Zaten birimimizde de, hasta ve hasta yakınlarının memnuniyet ve şikâyetleri her daim değerlendiriliyor” dedi.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.