SAĞLIK EMEKÇİLERİNDEN BİR KURBAN DAHA

İstanbul’da bir özel hastanede psikiyatri uzmanı olarak görev yapan Dr. Fikret Hacıosman’ın  eski hastası olduğu iddia edilen bir kişinin  silahlı saldırısı  sonucu yaşamını yitirmesi  Edirne  Tabip Odası tarafından protesto  edildi.         

SAĞLIK EMEKÇİLERİNDEN BİR KURBAN DAHA

İstanbul’da bir özel hastanede psikiyatri uzmanı olarak görev yapan Dr. Fikret Hacıosman’ın  eski hastası olduğu iddia edilen bir kişinin  silahlı saldırısı  sonucu yaşamını yitirmesi  Edirne  Tabip Odası tarafından protesto  edildi.         

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Ekim 2018 Perşembe 08:40
SAĞLIK EMEKÇİLERİNDEN BİR KURBAN DAHA

İstanbul’da bir özel hastanede Psikiyatri uzmanı olarak görev yapan  Dr. Fikret Hacıosman’ın  eski hastası olduğu iddia edilen  bir kişinin silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitirmesi Edirne   Tabip Odası üyeleri tarafından protesto edildi.

Edirne Sultan.1. Murat Devlet Hastanesi önünde saldırıyı protesto eden Edirne Tabip Odası  üyeleri adına açıklama yapan  oda üyesi  Dr Alper Eker,” Bugün bir meslektaşımızı da silahlı saldırı  sonucu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Psikiyatri Uzmanı Dr.Fikret Hacıosman dün öğle saatlerinde İstanbul’da çalıştığı  özel  hastanede, eski hastası olduğu iddia edilen  bir kişinin silahlı saldırısı  sonucu başından  ağır yaralandı. Gece saatlerinde yoğun bakımda  verdiği yaşam mücadelesini kaybederek aramızdan ayrıldı. Meslektaşlarımıza, yakınlarına  ve bütün hekim kitlesine  baş sağlığı  diliyoruz” dedi.

HER GÜN ŞİDDET YAŞANIYOR

Ülkede sağlık çalışanlarının her gün  onlarca kez  şiddet yaşadıklarını belirten Eker, “Sağlıkta şiddet dalgası azalmak bir yana hızlanmakta, yaygınlaşmakta, meslektaşlarımızı  silahla yaralamaya öldürmeye varan boyuta  varmaktadır. TTB ( Türk Tabipler Birliği) sağlıkta şiddetin nedenleri ve çözüm yollarını  kamuoyu ile paylaşmış, her şiddet olayında  yetkilileri bir kez daha göreve çağırmıştır. Şiddeti önlemede daha etkili olacak caydırıcı  cezalar öngören yasa tasarı hazırlamıştır. Bunların TBMM’de kabul edilmesi için çaba harcamıştır. Yakın geçmişte meydana gelen başka şiddet olaylarının ardından Sağlık Bakanı’ndan randevu talep edilmiş, sorunun çözümü için ortak çalışma gurubu önerilmiştir. Ne yazık ki, Bakanlık randevu taleplerimize yanıt verme gereğini duymamıştır. Bir arkadaşımızın görevi başında kaldırım taşıyla yaralanmasının  ardından 28.Temmuz 2018’de 28  tabip odasının yöneticileri ile birlikte  Türk Tabipler Birliği,  Şanlıurfa’da  “ Şiddete Karşı bildirge” açıklamış. Bütün tabip odalarının katılımı ile  sorun kamuoyuna duyurulmuş , siyasi iktidarın dikkati çekilmiştir. Dün karşılaştığımız saldırı, örneğin birkaç ay önce  Eskişehir’de yaşadığımız, daha önceki nice benzerleri gibi sağlıkta şiddetin  nedenlerinden birini gözler önüne sermiştir. Bir hekimin hastane içersinde ilahla öldürülmesi sağlık kuruluşlarındaki güvenlik önlemlerinin  yeterli olmadığını göstermektedir. Bu durumu hem hastan yöneticileri hem de kamu idaresi  bu sorunu ivedilikle çözmek zorundadır. Sağlık çalışanları  ve Türk Tabipler Birliği,  görece basit önlemlerle  engellenecek olan şiddet vakalarına karşı  tahammüllerini  çoktan kaybetmiştir” diye konuştu.

SİLAHLANMA KONTROL ALTINA ALINMALI

Silahın sağlık kuruluşlarına dahi sokulabilmesi karşısında  başta kamu idaresi  olmak üzere bütün toplum silahlanmanın normal bir olgu gibi gösterilmesini sosyal bir  sorun olarak ele alması gerektiğini belirten  Eker, "Bireysel silahlanma zaman kaybetmeden kontrol   alınmalıdır. Türk Tabipler Birliği, tabip odalarının  aklı ve yüreği  hekimlerle birliktedir. Sağlıkta şiddetin kanıksanmasını kabul etmeyeceğiz onu durdurana kadar mücadele edeceğiz. sorunu ve çözüm yollarını  ele almak için  TBMM Başkanı ve Sağlık bakanı  ile acil görüşme  talebimizi  kamuoyu önünde bir kez daha  iletiyoruz. Sağlıkta şiddetin  önlenmesi için  TBMM’ye sunduğumuz  yasa teklifinin  yeni yasama döneminde  ivedilikle  yaşama geçirilmesini bekliyoruz” dedi.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.