TUZ DEYİP GEÇMEYİN

İnsan vücudu için yeterli miktarda alındığında yararlı, fazla alındığında ise  zararı dokunan tuz  farklı yerlerden elde ediliyor.   

TUZ DEYİP GEÇMEYİN

İnsan vücudu için yeterli miktarda alındığında yararlı, fazla alındığında ise  zararı dokunan tuz  farklı yerlerden elde ediliyor.   

Emre SEDEF
Emre SEDEF
31 Ekim 2018 Çarşamba 08:47
TUZ DEYİP GEÇMEYİN

İnsan vücudu için yeterince alındığında yararlı fazla alındığında zararlı olan  tuz farklı yerlerden elde ediliyor. Alipaşa çarşısında Çankırı Kaya tuzu ürün çeşitleri, tuz lambaları tuz sabunları, ayak bakım tuzu, değirmen tuzluklar gibi  çeşitli tuz satışı yapan  Esra Türker” Gerektiği zaman buradaki taş değirmende tuzu kendim öğütüyorum. Tuzun insan sağlığı açısından önemi tartışılmaz.

Buradaki tuz lambalarımızda lamba tuzu ısıttığında negatif iyonlar yayıyor. Bu durum çevredeki kötü bakterileri yok ediyor.  Bilindiği gibi tuz en doğal anti bakteriyel üründür. Tuzun kendi kendine bakteri yok etme özelliği bulunuyor.  Bunu ancak içinde hiçbir katkı maddesi olmadan başarabiliyor. Buradaki yemek tuzlarımız hiçbir işlem görmediği için içinde katkı maddesi, beyazlatıcı bulunmamaktadır.” Dedi

DAĞDAN ÇIKTIĞI GİBİ KATKISIZ PAZARLIYORUZ

Sattıkları tuzu dağdan çıktığı gibi doğal haliyle pazarladıklarını belirten Türker,” Ham maddeyi toz haline getirilip yemeklerde kullanıyoruz. Fabrika tuzlarının içine beyazlatıcı, koruyucu madde katılıyor. Böylece mineraller zarar görüyor.  Tuzun hiçbir zaman demirle  teması olmaması gerekir. Burada sattığımız tuz sabunu kendi başına bir bakteriyel olduğundan kullanıldığında kimyasal bir şey vücudunuza değmemiş oluyor. Diğer sabunlar gibi rahatlıkla  kullanılıyor.

Vücudumuzda bir sivilce, tahriş, kızarmalar  olduğunda   tuz sabunumuzu kullanabiliyoruz.

Ayak bakım tuzlarımız var. o da ayak kaşıntılarına mantara, ayak kokusuna karşı kullanılabiliyor” diye konuştu.

TUZDAN LAMBALARIMIZ VAR

Kaya tuzlarını lamba haline getirdiklerini belirten Türker,”Bu tuzdan  lamba yandığında tuzun ısınması sonucu negatif iyonlar yayıyor. Bu, astım, alerji ve solunum yolu hastalıklarına  çok iyi geliyor. Mum yandığı zaman çevredeki oksijeni üç kat arttırıyor. Fabrika tuzlarının kullanılmasıyla  beraber tuzun içinde bulunan katkı maddelerini de almış oluyoruz. Böylece tuz vücudumuzda yararından çok zararlı duruma gelmiş oluyor.  Buradaki tuzlar 84 minerali ile beraber doğal halde. Hiç bir işlem yapılmadan minerallerden faydalanmış oluyoruz.” Diye konuştu.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.