Edirne’de hem yerli vatandaşların hem de Bulgar turistlerin merak konusu olan “Cuma Pazarı kapanacak mı?” tartışmalarına Ulus Pazarları Esnaf Kooperatifi (UPEK) Başkanı Barış Atkoşan açıklık getirdi.
Atkoşan, Edirne İdare Mahkemesi’nde süren dava sürecine dikkat çekerek, “Mahkeme süreci devam ediyor. Şu an itibariyle pazarımız açık ve faaliyetlerine devam ediyor. Mahkemeden herhangi bir karar çıkıp bize tebliğ edilene kadar pazarımız açık kalacak” dedi.
Bazı çevrelerde “yürütmeyi durdurma kararının bir aylık olduğu” yönünde yanlış bir algı oluştuğunu vurgulayan Atkoşan, “Bu, mahkemenin belediyenin savunması için tanıdığı bir süredir. Pazarın bir ay sonra kapanacağı yönündeki söylemler gerçeği yansıtmıyor” şeklinde konuştu.
Pazar esnafının tamamen kışlık ürünlere geçtiğini söyleyen Atkoşan, “Tezgahlarda günün modasına uygun ürünler, uygun fiyatlarla yer alıyor. Esnafımız işine odaklanmış durumda, vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla alışverişlerini yapabilir” dedi.
Havaların soğumasıyla birlikte alışverişin daha da artacağını öngördüklerini belirten Atkoşan, Bulgaristan’dan gelen alışveriş turizminin de sürdüğünü ifade etti.
“YANLIŞ AÇIKLAMALAR OLUMSUZ ETKİLEDİ"
Yurt dışından gelen turist kafilelerinin, pazarın kapanacağı yönündeki açıklamalardan bir dönem olumsuz etkilendiğini ifade eden Atkoşan, “Keşke bu tür açıklamalar yapılmasaydı. Hukuki süreç devam ederken böyle söylemler hem esnafı hem müşteriyi tedirgin etti. Ancak şu anda durum normale döndü” diyerek belirtti.
Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan ile görüşme taleplerinin olduğunu da dile getiren Atkoşan, “Henüz bir geri dönüş olmadı ama biz her zaman görüşmeye hazırız” şeklinde konuştu.
Atkoşan, sürecin mahkeme kararına göre şekilleneceğini belirterek, “Bizim için şu anda önemli olan pazarın huzuru ve esnafın ekmeği. Vatandaşlarımız alışverişlerine gönül rahatlığıyla devam edebilir” mesajını vererek sözlerini noktaladı.
Mert Hamarat
