YARDIMSEVERLER, YETKİLİLERDEN DESTEK BEKLİYOR

Sosyal Medyada kurdukları “Gönüllü Yardımlaşma Sayfası Edirne” isimli grup ile kendi imkanlarıyla ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye çalışan yardımseverler, yetkili kişilerden kendilerine destek olmalarını bekliyorlar.

YARDIMSEVERLER, YETKİLİLERDEN DESTEK BEKLİYOR

Sosyal Medyada kurdukları “Gönüllü Yardımlaşma Sayfası Edirne” isimli grup ile kendi imkanlarıyla ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye çalışan yardımseverler, yetkili kişilerden kendilerine destek olmalarını bekliyorlar.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Eylül 2018 Perşembe 08:20
YARDIMSEVERLER, YETKİLİLERDEN DESTEK BEKLİYOR

Sosyal Medyada kurdukları “Gönüllü Yardımlaşma Sayfası Edirne” isimli grup ile kendi imkanlarıyla ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye çalışan yardımseverler, yetkili kişilerden kendilerine destek olmalarını bekliyorlar. Grup kurucularından olan Ersan Öz, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için topladıkları ev eşyası, kıyafet gibi ürünleri koyacak yer bulamadıkları için zorluk yaşadıklarını belirtirken, yetkililerden bu ürünleri koymak için kendilerine bir yer temin edilmesini istedi.

2011 yılında sosyal medyada “Gönüllü Yardımlaşma Sayfası Edirne” isimli grubu kurduklarını belirten Öz, zamanla büyüyerek 31 bin üyeye ulaştıklarını ve hedeflerinin ocak ayına kadar 50 bin üyeye ulaşmak olduğunu aktırdı.

“İHTİYACI OLAN HERKESE EŞYA ULAŞTIRIYORUZ”

“Gönüllü Yardımlaşma Sayfası Edirne” olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Ersan Öz, “Biz sizin elinizde olan fazla eşyayı alıyoruz, sayfamızda paylaşıyoruz ve ihtiyacı olan herkese bu eşyaları ulaştırıyoruz. Genellikle giyim üzerine eşya topluyoruz ama büyük ev eşyası yardımı da yapıyoruz. Büyük eşya isteyenler için ilk önce evini kontrol ediyoruz. Evine gidip tespitlerimizi yapıyoruz. Hayırsever insanlardan destek alıyoruz. Sayfamızda ne paylaşsak anında karşılanıyor. Edirne bu konuda gerçekten çok iyi ve çok duyarlı. Edirne’ye ben bu konuda çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

“HİÇBİR ŞEKİLDE ELİMİZDEN TUTAN YOK”

Nakliye konusunda ve kendilerine bağışlanan eşyaları koyacak bir depoları olmadığı için sıkıntılar yaşadıklarını belirten Öz, “Anlaşmalı nakliye firmalarımız var. Onlar sağ olsunlar bizlere yardımcı oluyorlar ama yine de ücretsiz taşımak varken olmuyor. Her şey kısıtlı. Hiçbir şekilde elimizden tutan da yok. Depo olarak kullanabileceğimiz bir yerimiz de yok. Daha önce talep ettik ama kimse dönüş yapmadı. Grubumuz gittikçe büyüyor ve ilerleyen zamanlarda resmi bir dernek haline gelebiliriz. Bize eşya bağışı yapmak isteyen çok fazla yardımsever var ama koyacak yerimiz olmadığı için alamıyoruz. Genellikle sayfaya yönlendirmeye çalışıyoruz ama çoğu insan isminin gözükmesini istemediği için bize yönlendiriyor. Yerimiz olmadığı için bizde alamıyoruz. Yarın öbür gün bir depo ayarlayabilirsek, eşyaları alıp oraya yığacağız. Beden beden, yaşa ve cinsiyete göre ayıracağız. Mesela bir arkadaş bize yazdığı zaman, biz gidip hemen o eşyanın tespitini yapacağız. Elimizde var mı yok mu bakacağız. Elimizde var ise biz eşyayı alıp hemen oraya götüreceğiz.” Dedi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.