YEDİ EMİN PARKINDA ARAÇLAR ÇÜRÜMEYE TERK EDİLİYOR

Edirne merkezinde bir iki değil, tam dört adet yediemin parkı bulunuyor. Bu parklarda çok sayıda otomobil, kamyon, minibüs, mobilet ve iş makineleri  var.

YEDİ EMİN PARKINDA ARAÇLAR ÇÜRÜMEYE TERK EDİLİYOR

Edirne merkezinde bir iki değil, tam dört adet yediemin parkı bulunuyor. Bu parklarda çok sayıda otomobil, kamyon, minibüs, mobilet ve iş makineleri  var.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Ekim 2018 Pazartesi 08:01
YEDİ EMİN PARKINDA ARAÇLAR ÇÜRÜMEYE TERK EDİLİYOR

Yedi emin parkına teslim edilen araçların sahipleri borçlarını ödeyememesi durumunda bu borçlarına karşılık mülkiyetindeki menkul ve gayri menkullerine icra yolu ve diğer hukuki kanallarla el konuluyor.

İcra nedeniyle el konulan otomobil kamyon, minibüs, taksi iş makinesi gibi araçlara el konularak borçlarına karşılık yediemin otoparklarına teslim ediliyor. Parklarda rehin alınan araç sayısının ekonomik göstergeyi oluşturduğunu belirten vatandaşlar; “Araçlarına el konulan borçlu vatandaşlar borçlarını ödemeleri halinde mallarını tekrar geri alabiliyor. Bu ise çok zor oluyor. Ekonomik durumu bozulan bir kişinin borçlarını ödeyebilecek konuma gelmesi günümüz koşullarında çok zor. Yediemin otoparklarında aylarca bekleyip çürümeye terk edilen araçları gördüğümüzde bunu anlayabiliyoruz araçlar orada çürümeye terk ediliyor. Buralarda borç karşılığı el konulan insanlarımızın ekmek paralarına neden el konuluyor. Ülkemiz ve bölgemizde ekonominin şu andaki göstergesini yansıtıyor. İnsanlar kendi ekmek kapılarını kendi elleri ile kapatmak isterler mi? Bu ancak başka çaresi olmayanların başvurdukları bir durumdur.”dediler

İLÇELERDE DE DURUM AYNI

İnsanların ekonomik nedenlerle  bu duruma gelip açmaza sürüklendiğini  belirten vatandaşlar;

“Böyle ekonomik sorunlar nedeniyle  Edirne’de yediemin otopark sayıları her geçen yıl artıyorsa, Havsa gibi küçük bir ilçede yirminin üzerinde  araç yediemin otoparklarında rehin , diğer ilçelerde de durum farklı değil,Bu ekonomik gidişte endişeler var demektir.

Bu arada ekonominin seyrini gösteren yediemin otoparkları gibi başka göstergelerde var.

İcra dosyaları her geçen gün katlanarak artıyor. Mahkemelerde görünen davaların büyük bölümünün bu davaları kapsar nitelikte oluyorsa, evlerde ekonomik sorunlardan kaynaklandığı belli olan davalar artıyor. Eşler arasında boşanmalar çoğalıyorsa, işler iyi yolda gitmiyor demektir. Gerçekten yetkililerin açıkladığı gibi, ülkenin ekonomik durumu yolunda gidiyor sözleri havada kalan sözlerdir. Bu göstergeler ekonomini raydan çıktığını göstermiyor mu?

İnsanlar yaşamlarını tehlikeye atıp, ekmek kapılarını kapatıyorsa, bu durumda olan insan sayısında her geçen gün artış görünüyor. İcra dosyaları kabarıyor, yediemin otopark sayıları artıyorsa bu ekonomide alarm zillerinin çaldığının işaretidir. Bankalarda kredi almak için kuyruk oluşuyor, insanlar borcu bir başka kanaldan borç alarak ödeme durumuna düşüyor

İnsanlarımızın yüzlerindeki ifadeler de ekonomideki açmazı yansıtmıyor mu? Edirne sokaklarını turladığınızda birbiri ardına kapanan, devredilecek işyerleri sayısı artarak devam ediyorsa, bu da ekonominin seyrinin bir başka göstergesidir. Bugün işyerinin kapanması geçim kaynağına kilit vurulması ekonomik durumu yansıtmış olmuyor mu? Açılan işyerleri yanında kapanan işyerlerinin sayıları daha fazla ise, esnafın geçim yollarının da zora girdiğinin, kazançlarının azalması sonucu işyerlerini kapatmak zorunda kaldıkları anlamına gelmiyor mu?" dediler

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.