AKMEŞE, TEKRAR ADAY

AK Parti Edirne İl Başkanı 30 Aralık'ta yapılacak olan kongrede tekrar aday olduğunu ve seçime tek listeyle gidileceğini söyledi.

    AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, düzenlediği basın toplantısında birçok konuya değindi. Tarihi çarşı esnaflarının kiralarına zam yapılmamasından bahseden Akmeşe, atık su arıtma tesisiyle Edirne'nin 2050 yılına kadar su sorununun çözüldüğünü ifade etti. 2018 yılında yol konusunda birçok yatırımın olacağını ifade eden Akmeşe, 30 Aralık'ta Başbakan'ın katılımıyla yapılacak olan Olağan İl Kongresi'nde tekrar aday olacağını ifade etti.
    “ZAM YAPILMAYACAK”
    AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, tarihi çarşıların kiralarına zam yapılmama kararını aktararak, “Geçen sene tarihi çarşıların kiralarına yüzde 30 indirim yapmıştık. Esnafımızın durumunu biliyoruz. Bu yıl hükümetimiz vakıf kiracılarına zam yapmama kararı aldı. Bakanlar kurulu kararıyla. Vakıf kiracılarına ben hayırlı olsun  diliyorum. Eski kiralarından ödemeye devam edecekler. Bu karar sadece Edirne ile ilgili değil, tüm Türkiye için geçerli.” dedi.
“2050'YE KADAR SORUN ÇÖZÜLDÜ”
    Akmeşe, açılışı yapılan arıtma tesisiyle Edirne'nin 2050 yılına kadar su sorununun halledildiğini söyleyerek, “Edirne'nin içme su sorunu 2050 yılına kadar hallolmuş oldu. DSİ sayesinde yüksek teknolojide arıtma tesisine sahip oldu Edirne. Önemli olan bu suyun vatandaşımıza aktarılmasını sağlamak. Edirne'de sorunlar olduğunu hepimiz biliyoruz. Edirne'nin alt yapı sorunu malum. Edirne'de bazı mahallelere tankerlerle su taşındığını biliyoruz. Edirne'ye yakışan bir görüntü değil bunlar. Hoş bir şey değil. Biz bir an önce Edirne Belediyesi'nin de alt yapı çalışmalarına başlayıp yeni yerleşim yerlerindeki su çıkamayan apartmanlara, eski borular var. Basınçta uygulayamıyorlar. Uyguladıkları zaman patlıyor. Bir çok patlak var Edirne'de. Yüzde 60'ları bulan kaçakta var. Edirne nitelikli güzel bir Jestbahis suya kavuştu. Bir an önce bu suyun vatandaşlarımıza aktarılması lazım. Belediyemizden rica ediyoruz, bir an önce bu ihaleyi yapsınlar. Sayın Recep Bey bunun sözünü vermişti. Anketini de yapmıştı. Maalesef tekrarlamaktan biz yorulduk artık. Bir karış alt yapı çalışması yapmadı. İnşallah bir an önce çalışmaya başlarlar. Edirne'ye hükümetimizin sağladığı bu su, belediye vasıtasıyla Edirneli vatandaşlarımıza ulaşmış olur.” ifadelerini kullandı.
“2018 YILINDA YATIRIMLAR OLACAK”
    2018 yılında yollar konusunda Edirne'de birçok yatırımın olacağını ifade eden Akmeşe, “Geçen hafta Ankara ziyaretimiz vardı. Ulaştırma Bakanımız Ahmet Aslan ile görüştük. Uzun süreden beri gelen Edirne-Keşan yolumuz vardı. Yaptığımız görüşmelerden sonra yolumuzda yenilenme olacak. Bakanımızın söylediği gibi. Bir an önce başlıyoruz yolun yapımına. İkincisi Edirne-Kırklareli duble yolumuz vardı. Müteahhitle ilgi sıkıntılarımız vardı. O sorunda aşıldı. Edirne-Kırklareli duble yolunda çalışmalar başladı. Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunu duble yola çevirmek için ihale bitti. 2018'de onunda ihalesi yapılıp çalışmalar başlar. Süloğlu-Edirne yolu ulaşımda sıkıntılar yaşıyordu. Bakanımıza bu konuyu da gündeme getirdik. Önümüzdeki süreçte Süloğlu-Edirne yolunda iyileştirme olacak.” dedi.
“30 ARALIK'TA BAŞBAKAN'IN KATILIMIYLA”
    Olağan İl Kongresi'nin 30 Aralık'ta Başbakan'ın katılımıyla yapılacağını ifade eden Akmeşe, “Başbakan'ın katılımıyla İlçelerimizde tüm kongrelerimizi bitirdik. 30 Aralık Cumartesi günü hayırlısıyla saat 13:00'da Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın katılımıyla Edirne'de 6'ıncı olağan il kongremizi yapacağız. Edirnemize hayırlı olmasını diliyoruz. Mimar Sinan Kapalı Spor salonunda gerçekleşecek kongremiz.” dedi.
“ADAYIM”
    'Siz aday mısınız?” diye sorulması üzerine ise Akmeşe, “Çalışmalar yapıyoruz. Evet Adayım. Tek liste olarak seçime gidilecek.” dedi.

banner8
Haberler