TBMM Kefek Komisyon Başkanı AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, şunları kaydetti: ‘’Edirne’de bulunan Mimar Sinan’ın Ustalık Eseri dünya Mirası Selimiye Cami meydanı ve çevre düzenlemesi için Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Bakanlığımızın desteğiyle çalışmalarımız devam ediyordu. Tarihimizi gelecek nesillere aktarmak için hükümet olarak ecdad miraslarımıza tüm imkanlarımızla sahip çıkıyoruz. Çıkmaya devam edeceğiz.
Bu kapsamda Selimiye Cami meydanı ve çevre düzenlemesi için devam eden çalışmalarımızın Ramazan Bayramı’nda tamamlanacağı müjdesini paylaşan Sayın Bakanımız Murat Kurum’ a Edirne’li hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Kadim şehrimiz Edirne’mizin tarihi ve kültürel anlamda bir eserine daha hakettiği değeri vermiş olmanın gururu içerisindeyiz. Ata yadigarı bu toprakları , tüm yer altı ve yer üstü zenginlikleri ile korumaya yaşatmaya gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza ilimize gösterdikleri hassasiyet için minnettarız.
Keşan ilçemizin merkezinde Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan 16 bin 766 metrekare alanda ise , Keşanlı hemşehrilerimize ve ilimize nefes aldıracak, turizm kenti Edirnemizin çehresini güzelleştirmek için bir adım daha olan Keşan Millet Bahçemizin yapım çalışmalarına ise Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın destekleriyle nisan ayı itibarıyla başlıyoruz. Yeşilin ve doğanın, tarih ve kültür ile birleştiği, gönüllerimizin incisi Edirne için ‘DAİMA EN İYİ DAİMA EN GÜZEL’’ odağıyla çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.
Tüm hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun."
Haber Merkezi