İnağ, değişiklik yapıldığını açıkladı

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ “Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” in 01 Aralık 2017 tarihinde 30257 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.

    Edirne ESOB Başkanı Emin İnağ “Söz konusu tebliğ Birliğimizce incelenmiş olup esnaf ve sanatkarlarımızı ilgilendiren konular şunlardır. Kurutulmuş ekmekler, yufka, bazlama, pide, simit ve benzerleri Tebliğ kapsamında olmamakla birlikte, dondurulmuş hamur teknolojisiyle üretilen ekmekler Tebliğ kapsamına alınmıştır.Dondurulmuş hamur teknolojisiyle veya farklı metotlarla üretilen pişmemiş, yarı pişmiş veya soğutulmuş, son pişirme işlemi henüz yapılmamış ürünlerin özelliklerinin, son pişirme işlemi tamamlandıktan sonra tebliğ hükümlerine uyması gerekecektir.Halen 250 gram ağırlıktan başlamak üzere Trbet 50'şer gram artırılarak piyasaya sunulan ekmek, kepekli ekmek, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği ve ekşi hamur ekmekleri, 1 Ocak 2018'den itibaren en az 200 gram ağırlıktan başlayarak 10'ar gram artırılmak suretiyle piyasaya arz edilecektir. Toplu tüketim yerleri için çeşitli sözleşme ve taahhütler çerçevesinde üretilen, doğrudan tüketiciye arz edilmeyen ekmek, kepekli ekmek, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği ve ekşi hamur ekmekleri muhtelif ağırlıklarda üretilebilecektir. Ambalajsız piyasaya arz edilen ürünler ağırlıkça yüzde 2'ye kadar eksik tolerans değeriyle üretilecektir.” Dedi.

banner8
Haberler