“ZAMMIN DEVAMI GELEBİLİR”

Dün sigara satıcısı bir grup 2 TL zam yaptı. Sigara zammı sigara tiryakilerini bir anda şoka uğratırken, önümüzdeki aylarda bir zammın daha gelmesinin muhtemel olduğu bildirildi. Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, gelen zammın piyasa koşullarından oluşan bir zam olduğunu ifade ederek, ÖTV’nin önümüzdeki aylarda güncellenmesi halinde tekrar bir zammın gelmesinin mümkün olduğunu bildirdi. 



Dün sigara satıcısı bir grup 2 TL zam yaptı. Sigara zammı sigara tiryakilerini bir anda şoka uğratırken, önümüzdeki aylarda bir zammın daha gelmesinin muhtemel olduğu bildirildi.
Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, gazetemize yaptığı açıklamada, sigaraya zammın beklendiğini ifade ederek, şunları söyledi:
“Piyasa şartlarında esasen gelmesini bekliyorduk. Daha önceki açıklamalarımızda da piyasa şartları böyle devam ederse sigaraya zam gelebilir demiştik. Piyasa şartları böyle devam ettiği için sigaraya zam geldi. Bu özel tüketimden kaynaklanan bir zam değil. Dolayısıyla özel tüketim vergilerinin artması, güncellenmesi altı ayda bir oluyor. Dolayısıyla bu zam piyasa şartlarının getirdiği zam. Özel tüketim vergilerinde güncelleme olursa artış tekrar olabilir. Ama tabi ÖTV’nin artması gerekli, artabilir de artmayabilir de. Hükümet Özel tüketim vergilerine artış sağlarsa firmalarda buna uyarak artış sağlamak durumunda kalır. 
Şu anda bir gruba zam geldi, diğer tütün gruplarına da bekliyoruz. Çünkü diğer gruplarda yapacak. Genelde zaten bu zammı yapan birinci grup hep ilk yapar, sonra arkadan diğerleri zamları kendi tütün gruplarına yansıtır.”
Bülent Sarıçiçek
 

banner8
Haberler