TANAL, “BU ÇIKMAZDAN ÇIKIŞ REÇETESİ MİLLET İTTİFAKIDIR”

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AK Parti’nin 20 yıllık iktidarında ülkenin geldiği durum borç batağı, iflas, işyerlerinin kapanması ve vatandaşın ekonomik anlamda sıkıntı yaşaması olduğunu ifade ederek, “Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Ülkenin bu ekonomik çıkmazdan çıkış yolu, reçetesi vardır. Reçetesi Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı’dır” dedi.



CHP Edirne İl Teşkilatı, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın da katılımıyla saha çalışmalarına başladı. 
Dün CHP Edirne İl Başkanlığı Toplantı salonunda basın toplantısı yapan CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Genel Merkezleri tarafından yapılan program genelinde milletvekili Mahmut Tanal’ın da  katılımıyla Pazartesi gününe kadar sürecek bir saha çalışması yapacaklarını vurguladı.
Milletvekili Mahmut Tanal’da basına yaptığı açıklamada, AK Parti’nin 20 yıllık iktidar süresince yaptıkları icraatları eleştirdi. AK Parti iktidarının şu anda ülkeyi 2002 yılının gerisine götürdüğünü dile getiren Tanal, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“O dönem 1 dolar kaç liraydı şimdi kaç lira, o dönem mazot kaç liraydı şimdi kaç lira. Baktığımız zaman AK Parti hükümeti ekonomi ile Türkiye’yi getirdiği nokta borç batağıdır, iflastır, iş yerlerinin kapanmasıdır. Vatandaşın ekonomik anlamda sıkıntı içinde yaşamasıdır. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Ülkenin bu ekonomik çıkmazdan çıkış yolu, reçetesi vardır. Reçetesi Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet İttifakı’dır. Nedir bunlar; bağımsız tarafsız yargı, hukukun üstünlüğü, liyakat, adaletli yönetim, şeffaflık, kamu ihale kanunun net düzenlenmesi, demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlenmesi. 
HUKUK GÜVENLİĞİ YOKSA YATIRIM DA OLMAZ
Hukuk güvenliği olmayan bir ülkede ne yerli ne yabancı yatırımcı yatırım yapamaz. Yatırım bir güvercin gibi, bir yere konmak istediğinde risk hissediyor oraya konmuyorsa, yatırımcıda o güvercin gibi çevresine, o ülkeye bakar, hukuk güvenliği var mı yok mu bakar. Hukuk güvenliği yoksa yatırımcı oraya yatırım yapmaz. 
DÜNYADA HİÇBİR DEVLET BAŞKANI VATANDAŞINA BÖYLE HAKARET ETMEDİ
Ülkemizde siyasi iktidar gibi düşünmeyen vatan haini olarak ilan ediliyor. Daha 2 gün önce Sayın Cumhurbaşkanının gezi olaylarına katılan insanlara ağır küfür, hakaret etmesi. Dünyanın hiçbir ülkesinde kendisini demokratik hakkını iktidara karşı kullananlara hiçbir devlet başkanı, hiçbir Cumhurbaşkanı böyle hakaret etmedi. Dünyanın hiçbir ülkesinde olmadı. Bu ne Sayın Cumhurbaşkanı’nın ettiği yeminle bağdaşıyor. Ne anayasamızın 5.maddesi ’iktidar vatandaşın önündeki ekonomik ve manevi engelleri kaldırmakla yükümlüdür. Vatandaşın refah içinde yaşaması için gereken çabayı gösterir’ maalesef mevcut iktidarın gündemiyle vatandaşın gündemi örtüşmüyor.
UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN, ÇARE CHP 
Eskiden yargıya bir güven vardı. 20 yıllık süre içinde ne var? İsraf, terör, işsizlik, korku, şiddet, tecavüz, hırsızlık, saltanat var. Ne yok 20 yıl içinde? Bilim, eğitim, hukuk devleti, demokrasi, liyakat, adalet, saygı, hoşgörü, utanma, sevgi, temel hak özgürlükler, basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü ve para yok. Ama zam üstüne zam var. Umutsuzluğa hiçbir vatandaşımız kapılmasın. Çare Millet İttifakı, çare Cumhuriyet Halk Partisi. Yeter ki bize bir şans tanısınlar. Kadrolarımız hazır. CHP iktidarında ülke kalkınacak, insanlarımızın yüzü gülecek. Adaletsizlik bitecek. Özgürlükler daraltılmadan genişletilerek insanlar huzur içinde kardeşçe yaşayacak.”
GAYTANCIOĞLU, “AKP’NİN GÜNDEMİ FARKLI”
Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu’da basın toplantısında yaptığı açıklamada, CHP’nin seçime hep hazır olduğunu ifade ederek, yapılan saha çalışmasının seçim çalışması olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurguladı. AKP’nin gündeminin halkın gündemiyle aynı olmadığını ifade eden Gaytancıoğlu, “AKP’nİn gündeminde çok farklı konular var. Ama bizim gündemimizde halkın gündeminde yoksulluk işsizlik ve hayat pahalılığı var. Çarşıya pazara çıktığımızda insanların gerçek gündemiyle inanın karşılaşıyoruz” dedi.
ÜRETİCİ BUĞDAY FİYATI BEKLİYOR
Gaytancıoğlu, “Halk bugün ne istiyor. Örneğin çiftçinin gündeminde buğday fiyatları var. Neden açıklamıyorsunuz. Yani siz Rusya’dan, Kanada’dan, Mısır’dan her yerden ithalat yapıyorsunuz ama neden 15-20 gün sonra biçeceğim buğdayın fiyatını ben bilmiyorum. Adana’da hasat başladı fiyat yok. 450 dolar en ucuz buğday. Doların fiyatı da 16,5 lira ve yakında da 20 lirayı aşacağı söyleniyor. Yani 9 lira biz 8.5 lira fiyat istiyoruz. Ziraat odaları toplanıyor deklarasyon yayınlıyorlar 8.5 lira fiyat istiyorlar ama daha bunu TMO duymuyor” dedi.
TÜLOV’A TEŞEKKÜR EDERİM
Gençlerin de hayat pahalılığıyla sınandığını ifade eden Gaytancıoğlu, “TÜLOV yetkililerine ben buradan teşekkür ediyorum. Bir çalışma başlattılar. Hepimiz katkıda bulunduk. Bayramda birçok öğrencimiz o sayede evlerine gidebildiler. Niye otobüsler çok pahalı. Otobüslerde CHP sayesinde 2-3 gün çalıştı. Niye otobüsün, minibüsün servis araçlarının sahipleri, şoförleri mazota yetişemiyorlar. Mazottaki artışa yetişemiyorlar. Yedek parçadaki artışa yetişemiyorlar, birde bulunamıyor. Halkın ve öğrencinin gündeminde bu var. Hayat pahalılığı geçinemiyoruz gündemi var” şeklinde konuştu.
Yavuz Göktaş
 

banner8
Haberler