EĞİTİM FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET HEYECANI YAŞANDI

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi, 2021-2022 öğretim yılında mezun olmaya hak kazanan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi. Balkan Kongre Merkezinde iki oturum halinde düzenlenen törende öğrenciler mezuniyet sevincini kep atarak kutladı. Öğrencilerin mezuniyet coşkusuna aileleri de ortak oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Koro ve Orkestrasının mini konseri ile devam etti. Dr. Öğr. Üyesi Gül Sakarya şefliğinde gerçekleşen konserde “Öğretmen Marşı” nı Müzik Öğretmenliği Bölümü mezunu Özgül Nazlı Pelvan yönetti. Konserin ardından Trakya Üniversitesi tanıtım filmiyle birlikte Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Balkan Orkestrası’nın Balkan müziklerinden oluşan konseri dinleyici ile buluştu.

Törende mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştiren Eğitim Fakültesi birincisi İlknur Alkan, “Dört yıl önce başladığımız lisans eğitimimizin bugün sonuna gelmiş bulunuyoruz. Dört yıl boyunca birçok zorluklarla karşılaştık. Dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci hayatımızı olumsuz etkilemekle birlikte pek çok alanda aksamalara yol açtı. Bu zorlu süreçte üniversitemiz çözümler üreterek ve bunları geliştirerek eğitimimizin devam etmesi için bizlere pek çok olanak sağladı. Eğitim-öğretim sürecimiz boyunca bilgi ve deneyimlerini bizlerle paylaşan, yolumuzu aydınlatan hocalarımız ile her daim yanımızda olan ve bizleri destekleyen ailelerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Sakarya Maden, “Bugün 450’si kız, 200’ü erkek olmak üzere toplam 650 çiçeği burnunda öğretmen adayımızı mezun edeceğiz. Eğitim Fakültesi lisans programlarından mezun olan genç öğretmenlerin sevincini hep birlikte paylaşıyoruz. Aydınlık geleceğimiz siz gençlere emanettir.” dedi. Prof. Dr. Maden, mezun olan öğrencileri kutlayarak aileleri ve akademisyenleri tebrik etti.

Mezun olan öğrencilerin heyecanına ortak oldukları için mutlu ve gururlu olduklarını belirten Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, “İlk keşif ateşten itibaren insanoğlu gelişim içerisindedir. Sizler gelişimin çok hızlı olduğu zamanların içerisindesiniz. İçinde bulunduğunuz zamanı yakalamak için geleceği hedeflemeli ve adımlarınızı ona göre atmalısınız. Siz kıymetli öğrencilerimizin başarılarını gururla takip edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Törene video mesaj yoluyla katılan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Trakya Üniversitesi, bu yıl 40. Yılını kutluyor. Edirne bizim tarihimizin en müstesna şehirlerinden biri. Burada öğrencilik yapmak gerçekten bir ayrıcalık. Çünkü Edirne’nin kendisi bir öğretmen, bir başkent. İşte bu müstesna şehir, sizleri de bağrında bir öğretmen gibi yetiştirdi. Siz farkında olmadan o ezanların altında, bu bayrağın altında bu yaşanmışlıkların yanında, camilerde solurken, köprülerden geçerken aslında Edirne öğretmeninin bir öğrencisi oldunuz. Sizlerle her zaman el ele olacağız, hepinizi tek tek kutluyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun.” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ayrıca, öğrencilerin üzerinde emeği olan aileler ve akademisyenleri tebrik etti.

Törende açılış konuşmalarının ardından okullarını dereceyle bitiren öğrencilere plaketleri takdim edildi. Fakülte birincisi İlknur Alkan, fakülte ikincileri Asrın Akıncıoğlu ve Tuba Akdemir ile fakülte üçüncüsü Eda Gül’e plaket ve mezuniyet belgelerini hocalarının elinden aldı.

Tören, mezun olan öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından meslek andının okunması ve kep atma seremonisi ile sona erdi.

Eğitim Fakültesi mezuniyet törenine Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç Sakarya Maden, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İbrahim Kelağa Ahmet, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin ve akademisyenler ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Törenin ardından Balkan Kongre Merkezi Fuaye’sinde küratörlüğünü Doç. Dr. Ayfer Uz ve Doç. Dr. Aylin Gürbüz’ün yaptığı Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Öğretmenliği Programı Mezuniyet Sergisi açıldı. Sergide, 25 öğrencinin çoğu yağlı boya tekniğiyle hazırladıkları toplamda 50 çalışmaya yer verildi.

Bülent Sarıçiçek

banner8
Haberler