DİNÇ, “TOPLU ULAŞIMI” TOPA TUTTU

AK Parti Edirne Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ayhan Dinç, geçtiğimiz belediye meclisinde toplu ulaşıma zam kararının çıktığını hatırlatarak, zam gerekçesinin yakıta gelen zamlar olarak gösterildiğini ama yakıt zamlarının neredeyse bir önce yapılan zam oranına gerilediğini dile getirdi. ETUS’a zam yapılmasını desteklemediklerini bir kez daha tekrarlayan Dinç, “Biz ETUS veya benzeri şirketlerin oy vermesiyle ya da seçilmesiyle buraya gelmedik. Burada Edirne halkının oylarıyla hizmet ediyoruz. Şimdi burada en büyük değinmek istediğim, biz zam yapmayalım demiyoruz. Tabii ki de şartlar ne gerektiriyorsa öyle hareket edelim. Ama düzgün bir taşıma sistemi, zamanında gelen bir taşıma sistemi, insanlara iyi davranan taşıma sistemi de istiyoruz” dedi.

AK Parti Edirne Belediyesi Meclis üyeleri, parti binalarında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda meclis üyeleri adına Ayhan Dinç açıklama yaptı. Dinç, Ağustos ayı belediye meclisinden ETUS’a zam kararının çıktığını ve bu kararı desteklemediklerini dile getirdi.

Dinç, ETUS’a yapılan zamla birlikte nakit binişlerin 8 lira 75 kuruş, öğrenci binişlerinin ise 4 lira 75 kuruş olduğunu hatırlattı. Edirne’de toplu ulaşımın uzun yıllardır istenilen düzeyle kaliteli bir hizmet sunmadığını ifade eden Dinç, “Kentte şu anda ortalama 92 tane araç hizmet ediyor. Bu sayı yeterli değil. Geçmiş dönemde bize verdikleri bilgiler doğrultusunda en az 200 tane araç Edirne halkı için hizmet etmek zorunda.

KAZANILAN PARA NEREDE?

ETUS’un biniş sayısı ve yaptıkları giderler hakkında bilgiler vererek kısa bir hesaplaya yapan Dinç, ETUS’daki araçların günlük ortalama bin 500 lira gibi bir rakamı kazandığını da iddia etti. Dinç, “Ortalama 92 araç bir gün çalıştığında 33 litre mazot yakıyor. Buda 68 bin lira yapıyor. Günlük personel giderini de 10 bin lira olduğunda araç başına 30 bin liraya yakın bir ücret yapıyor. Amortisman giderleri de hesaplıyoruz. Araçlara biniş sayıları da belli. 92 araca bölündüğünde araç başına bin 500 lira bir gelir kalıyor. Araçlar günlük bin 500 lira bir gelir kazanırken ETUS hala batak içerisinde, hala araç sahipleri para alamıyor. ETUS’tan kazanılan para nereye gidiyor ulaşım bunu hesabını versin” dedi.

DÖRDÜNCÜ ZAM YAPILDI

Dinç,  ETUS’un iyi hizmet etmediğini ileri sürerek, son yapılan zamla birlikte ETUS’a kısa sürede dördüncü kez zam yapıldığını da sözlerine ekledi. Kırklareli’ndeki toplu taşıma fiyatlarını da örnek gösteren Dinç, Edirne’de toplu ulaşımın pahalı olduğunu ifade etti.

Toplantıya, AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Birim Başkanı Ezgi Yetkiner, AK Parti Edirne Belediye Meclis üyeleri Bahattin Ulusoy, Pınar Ersaçmış ve Mehmet Çapoğlu da katıldı.

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler