Dün hava tahminlerine bakmadan dışarı çıkan Edirneliler, ara ara yağan hafif yağış nedeniyle zor anlar yaşadı. Şemsiyesini yanına almayı unutan çok sayıdaki vatandaş, işyeri saçaklarının altında bir süre sığınmak zorunda kalırken, son haftalarda Bulgar turistlerin yoğun olarak görüldüğü Saraçlar Caddesine turistlerinde yağış nedeniyle gelmediği görüldü.
Dün kentte erken saatlerden itibaren kapalı bir hava etkisini sürdürdü. Havanın kapalı olduğunu gören çok sayıdaki vatandaş şemsiyesini yanına alırken, şemsiye almayan vatandaşlar ıslanmaktan kurtulamadı.
BULGAR TURİST KAPALI MEKANLARI TERCİH ETTİ
Yağışlı hava nedeniyle Saraçlar caddesinde Bulgar turist sayısı da azdı. Turistlerin kapalı mekanları tercih ettiği ve Saraçlar Caddesine gelmediği öğrenildi. Bulgar turistlerin haftalardır doldurduğu cafe ve mekanlar dün neredeyse boştu.
HAFTA BOYUNCA PARÇALI BULUTLU OLACAK
Meteoroloji müdürlüğü verilerine göre bu hafta hava parçalı bulutlu geçecek. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceği hava, en düşük 9 derece olacak. En yüksek ise 30 dereceye kadar çıkacak.
Bülent Sarıçiçek