DİLEKLERDE ‘SÖĞÜTLÜK’ VARDI

Söğütlük Doğal Kalsın Platformu üyeleri Söğütlük Kent Ormanının halka açılması için mücadelesine devam ediyor. Hafta sonu Kent Ormanında toplanan platform üyeleri bir ağacın dalına dileklerini astı. Platformun kurucularından Mertcan Yalçın, en kısa sürede söğütlüğe kavuşmak istediklerini dile getirdi.

Söğütlük Kent Ormanı’na yapılmak istenilen Millet Bahçesi projesi, Mart ayı sonunda Ankara 14. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. Mahkeme kararına rağmen halen Söğütlük, vatandaşların girişine kapalı tutuluyor.

Söğütlüğün Kent Ormanı olarak kalması için mücadele eden Söğütlük Doğal Kalsın Platformu üyeleri, Cumartesi günü ‘Hıdırellez’i Söğütlükte Karşılıyoruz’ etkinliği düzenledi. Söğütlük girişinde yapılan etkinlikte ağaçlara ‘Söğütlük Doğal kalsın’ dilekleri asıldı, maniler çekildi, ateş yakılarak üzerinden atlandı.

Söğütlük Doğal Kalsın Platformu kurucularından Mertcan Yalçın, Söğütlük  için açılan davada davacılardan birisi olduğunu hatırlatarak, “Biliyorsunuz zaten davayı kazanmıştık. Bütün kamuoyu duydu. idare mahkemesi tahsis kararıyla birlikte ihale ilanının iptalini karar vermişti. Bu karardan sonra uygulanması için dilekçe verdik. 30 gün içinde uygulansın demiştik. Yavaş yavaş sanırım çıkacaklar ama hala halka açılmadı burası. Biz de daha önce olduğu gibi yine hıdrellez burada kutlayalım istedik. Ama kapıdan giremeyince de kapının önünde yine kutlamak zorunda kaldık. Umarım en kısa zamanda burası açılacak ve biz tekrar eski günlerde olduğu gibi bütün eğlencelerimizi burada yapabileceğiz. Söğütlük doğal kalsın diyorum” dedi.

Katılımcılar, ‘Söğütlük Doğal Kalsın” diyerek, yakılan ateşin üzerinden atladı.

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler