14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nde Edirne'den milletvekili seçilen AK Parti Milleetvekili Fatma Aksal ile İYİ Parti Milletvekili Mehmet Akalın, mazbatalarını aldılar.
Mazbata törenleri dün sabah düzenlendi. İlk Mazbatayı AK Parti Milletvekili Fatma Aksal aldı. Adliyede düzenlenen törende Aksal, mazbatasını l Seçim Kurulu Başkanı Hakim Sonnur Yılmaz Bal’ın elinden aldı. Aksal ve AK Partililer düzenlenen törenin ardından adliye önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler. Aksal, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimlerin ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Tabi ki 28 Mayıs tarihinde de yapılacak bir seçimimiz var. Onun için rehavete kapılmak yok” dedi.
14 Mayıs seçimlerinin demokratik bir şekilde geçtiğini dile getiren Aksal, şunları söyledi:
“Bu gösteriyor ki artık bu ülkede birileri darbeyle iktidara gelemez. Demokrasimizin yerleşmesi anlamında 14 Mayıs seçimleri Türkiye'de bir milat oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı. Biz ne dedik? Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesiyle milletin iradesinin üzerinde bir irade tanımıyoruz. Eğer millet bu seçimin ikinci tura kalmasını istediyse Sayın Cumhurbaşkanımız dedi ki bu bizim başımızın üstünedir. Başımız gözümüzün üstüne deyip yola düştük. Ve teşkilatlarımızla, milletvekili adaylarımızla gecemizi gündüzümüze katarak 28 Mayıs için çalışıyoruz. İnşallah büyük bir çoğunlukla cumhurbaşkanlığını alıp işimize devam edeceğiz.”
AKALIN, MAZBATASINI ALDI
İYİ Parti Milletvekili Akalın da düzenlenen törenle mazbatasını aldı. İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Sonnur Yılmaz Bal tarafından mazbatası takdim edilen Akalın ve beraberindekiler uzun süre fotoğraf çekimi yaptılar. Ardından Akalın ve beraberindekiler adliye önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Akalın, Edirne gibi özel bir kentte milletvekili olmanın özel bir duygu olduğunu dile getirerek, “Duygularımı şimdi hepsini söyleyemeyeceğim. O kadar duygulandım tabii ki beni bu göreve layık gören başta bütün hemşehrilerime başta bizi destekleyenlere, desteklemeyenlere hepsine çok teşekkür ediyorum. Demokrasiye sahip çıktılar. Yalnız tabii bu seçim süreci daha sonlanmadı. Pazar günü bir seçimimiz daha var. İnşallah demokrasimiz bu seçimden de alnının akıyla çıkacak. Ülkemiz Ülkemiz için hayırlı olacak. Ben başta ülkemiz ve bölgemiz Edirne'miz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ve sadece beni bana oy verenlerin değil Ben Edirne'nin milletvekiliyim” şeklinde konuştu.
Yavuz Göktaş