DOLU TARIM ARAZİLERİNE ZARAR VERDİ

Önceki etkili olan sağanak yağışla birlikte yağan dolu bazı bölgelerde tarım arazilerinde zarara neden oldu. Edirne Ziraat Odası Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, sağanak ve dolu nedeniyle çok sayıdaki köyde tarım arazilerinde hasarın olduğu bildirildi.

Önceki gün etkili olan Sağanak yağış ve dolu tarım arazilerinde hasara neden oldu.

Edirne Ziraat Odası’na bağlı ekipler yaptıkları incelemelerde Akardere, Büyükgerdelli, Domurcalı, Geçkinli, Keramettin, Küküler, Sülecik, Taşlısekban, Tatarlar ve Yağcığı köylerinde saha çalışması yaptıklarını bildirdi.

Süloğlu bölgesindeki arazilerde Domurcalı, Sülecik,Taşlısekban, Yağcılı ve Geçkinli köylerimizde dolu zararının meydana geldiğini dile getiren uzmanlar, “ Zararın arpa arazilerinde daha çok olup, buğday ayçiçek kanola arazilerindede zararlar meydana gelmiştir. Üreticilerimize geçmiş olsun diyerek kahve ziyaretlerimizi gerçekleştirip TARSİM sigortası yaptırmanın önemini vurguladık” denildi.

Ziraat Odası yetkilileri, iklim değişikliğinden kaynaklı yıkıcı doğal afetlere karşı ürünlerini TARSIM ile güvence altına alınması gerektiğinin de altını çizdi.

Yavuz Göktaş

banner8
Haberler