“HASAT YAPARKEN YANGINLARA DİKKAT”

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü son günlerde artan sıcaklıklarla birlikte meydana gelen biçerdöver ve balya makinesi kaynaklı yangınlara dikkat edilmesi konusunda üreticiyi tedbirli olması konusunda uyardı.

Tarım İl müdürlüğü yaptığı açıklamada, artan hava sıcaklıklarına dikkat çekerek, hasat döneminde çıkabilecek yangınlar konusunda üreticiyi uyardı.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

“Son günlerde artan sıcaklıklarla birlikte meydana gelen biçerdöver ve balya makinesi kaynaklı yangınların önlenebilmesi ve çiftçilerimizin büyük emek ve alın teri ile yetiştirdiği milli servetimiz olan ürünlerimizde yangın nedeni ile oluşabilecek zararların en aza indirilebilmesi için; çiftçilerimizin, hasat ve balya bağlama zamanında olası yangınları önlemek adına tüm tedbirleri alarak tarlasının başında bulunmaları,  Biçerdöver operatörlerinin hasat yaptığı esnada çıkabilecek yangına ilk müdahalede oldukça önemli olan yangın söndürücüleri kullanıma hazır bir şekilde bulundurmaları önem arz etmektedir.

(2023 Yılı Biçerdöver Kontrol Hizmetlerinin Yürütülmesiyle İlgili Tebliğ gereği; Biçerdöver sahipleri, 6'şar kiloluk 2 adet yangın söndürücü cihazı tarihi geçmemiş, dolu ve kontrolleri yapılmış.) bulundurarak hasat yapmak zorundadır.”

Gözde Kabasakal

banner8
Haberler