YAZGAN, VALİLİĞİN PROJESİNİ YERİNDE İNCELEDİ

Meriç Nehri üzerine yapılan üç nehir bir şehir projesi kapmasında inşa edilen ve elektrik üretilmesi planlanan Arşimet Tribününün betonarme bacalarının çöktüğü öğrenilmişti. CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, valiliğin projesini yerinde inceleyerek, konunun takipçisi olacağını duyurdu. Yazgan, “Bu konuda soru önergesi vereceğim” dedi.

Edirne Valiliği tarafından geçtiğimiz yıl yapımına başlanan ve nehrin akışından elektrik üretilmesi planlanan projenin betonarme bacalarında yaşanan çökme nedeniyle büyük bir zararın oluştuğu iddia edilmişti.

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, projede yaşanan olumsuzluktan sonra projeyi yerinde inceledi. Yazgan Edirne Meriç Nehri üzerine yapılan lastik savaklı hidroelektrik santralinde incelemeler gerçekleştirdiğini dile getirerek, “Son zamanlarda meydana gelen aksaklıkların sebepleri ve çözümleri ile ilgili valilik yetkililerimizden bilgi aldık” dedi.

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Yazgan, sözlerini şöyle sürdürdü

“Lastik savaklar indirilmiş durumda. Herkesin bilmesi ve görmesi için buradayız. Projenin teslimi valiliğe teslimi gerçekleşmediği için araştırmalar devam ediyor. Burada vatandaşımızın ve hemşehrilerimizin bir zararı olmayacağıyla ilgili bilgiler aldık. Bu konunun takipçisi olacağız. Ayrıca bu konuyla ilgili meclise soru önergesi de vereceğiz.” Gözde Kabasakal

banner8
Haberler