EDİRNE YEMEK KİTABI TANITILDI

Edirne mutfağına ait geleneksel ürünlerin günümüz mutfağı ile birleştirilmesinin amaçlandığı "Topraktan Sofraya Edirne Yemek Kitabı"nın tanıtımı gerçekleştirildi.

Vali Yunus Sezer ve Eşi Canan Sezer, kitabın tanıtımı dolayısıyla düzenlenen iftar programında kitabın gizli kahramanları birbirinden ünlü 15 şef ve birçok akademisyen ile bir araya geldi. Oluşturulan kitap kapsamında Osmanlı’dan günümüze kadar uzanan 87 yemek tarifi geleceğe aktarılacak.

Kitap tanıtımıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Vali Yunus Sezer, Edirne"de gastronomi turizminin artırılması gerektiğini, bunun için çalıştıklarını söyledi. Vali Sezer şöyle dedi:

"Edirne'nin Saray mutfağından, Balkan mutfağından ve Rumeli mutfağından gelen zenginlikleri bir araya getiren bu organizasyon, hem ramazanın sevgisiyle iftarlarını paylaşmak hem de şehrin lezzetlerini tanıtmak amacıyla düzenledik. Çalışmaların başlangıcında bulunmanın gururunu yaşadık. Şehrin turizm alanındaki çalışmalarına destek verenlere teşekkür ediyorum. Ayrıca, önümüzdeki günlerde ülkemizin gastronomi toplantısının da daha fazla katkı sağlanacak. Edirne'nin kültürel ve gastronomik zenginliklerini ön plana çıkarıyor ve şehrin gelecekteki turizm potansiyeli için elimizden geleni yapacağız"

Mert Hamarat

banner8
Haberler