“Türkiye’ye güvence Muharrem İnce”

CHP Edirne Milletvekili aday adayı Erdin Bircan Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adayı olması üzerine bir basın toplantısı düzenledi. Erdin Bircan yaptığı açıklamada “Ecevit döneminden beri ilk defa böyle bir şey görüyorum.” Dedi.

CHP Edirne Milletvekili aday adayı Erdin Bircan Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adayı olması üzerine CHP İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. 

Düzenlenen toplantı da konuşan Erdin Bircan AKP’nin korktuğunun başına geldiğini belirtirken “2 hafta boyunca Türkiye partimizin adayının kim olacağını konuştu. Nasıl olacak derken AKP’nin korktuğu başına geldi ve adayımız Sayın Muharrem İnce oldu. AKP korkmakta haklı, AKP gerçekten korkmakta haklı çünkü umdukları raunt bundan sonra olmayacak. Ülkemize refah gelecek, aydınlık gelecek. 1’inci tur hayal değil hakikatten hayal değil. Muharrem İnce’nin adaylığını açıklamasından sonra Hacıbayram Cami’ne gittik. Oradan birinci meclisten ikinci meclisin önüne doğru yürürken o insan kalabalığını gördüm, insanların gözlerindeki ışıltıyı gördüm. Dönüşte de şunu gördüm bir milletvekili arkadaşım şunu söyledi ‘insanlar halk otobüsleri içinden el sallıyorlar. İnsanlar halk otobüslerinin ufacık aralarından camlardan kafalarını çıkarıp el sallamaya çalışıyordu. O heyecanı gördük. Yol üzerindeki gençlerin çocukların koştuklarını gördük ve dedi ki ben Ecevit döneminden beri ilk defa böyle bir şey görüyorum’  Yalova’da yapılan miting cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Cumhuriyet tarihinde en büyük mitingi yaşadık. İnsanlar bıkmış, insanlar değişim istiyor. Demokrasi demokrasi diye diye demokrasiyi bitirdiler. 150 kişi kadar hapishanede yatan gazeteci var. Sadece düşüncelerinden dolayı, sadece yazdıklarından dolayı ve insanları bilgilendirdiklerinden dolayı. Böyle bir şey olur mu? Hem demokrasi diyeceksiniz hem bunu söyleyeceksiniz. Şu anda insanlar kahvehanede bile birbirleriyle bir şeyi tartışamayacak duruma gelmiş ama sizler özgürlükten bahsediyorsunuz. Bu ülkeyi en çok mağdur eden AKP hükümetidir.  16 yıldır bu ülkeyi çökerttiniz. Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar. Yoksulluk şu an sınırların ötesinde.” Dedi.

EMEKLİ KAZANACAK, İŞÇİ KAZANACAK

CHP’nin iki haftalık aday açıklama döneminde demokrasi tarihi yazdığını belirten Bircan “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu demokrasi tarihine adını altın harflerle yazdı. Ne yaptı kendisine iki defa rakip olan Muharrem İnce’ye gel buraya Muharrem dedi. Bu samimiyettir, CHP’nin abi kardeş samimiyetidir. CHP’de her zaman demokrasi vardır, demokrasi dersi vermiştir. Muharrem İnce inşallah cumhurbaşkanımız olacak. Ne olacak ilk iş parlamenter sisteme hemen geri dönecek. Genişletilmiş, daha özgürlükçü, daha demokrasiyi içine sindiren yeni bir anayasayla birlikte parlamenter sisteme dönülecek ve parlamenter sistemle birlikte de ekonomide bu sıkışıklığı bir yıl içinde iyileştireceğiz. Cumhuriyet değerlerine, Atatürk ilkelerine geri dönüş çalışması başlayacaktır. Kim kazanacak? Emekli kazanacak, işçi kazanacak, işsiz gezen vatandaşlarımız kazanacak, üniversitelerden yeni mezun olan öğrencilerimiz kazanacak, emek kazanacak. Bu ülkede huzur gelecek. Her şeyden önce huzur gelecek. Türkiye’ye güvence Muharrem İnce.” Diye konuştu.

banner8
Haberler