“MİLLİ BİR HAREKETİZ"
Ziyaret sırasında konuşan Cankaloğlu, Yesevî Hareketi’nin milli ve yerli bir anlayışa dayandığını belirterek şunları söyledi:
“Hareketimiz, insana öncelik veren bir yaklaşımı benimsemektedir. Türkiye’nin bütünlüğünü esas alarak güvenlik, özgürlük ve refah içinde bir gençlik oluşturmayı hedefliyoruz. Tarihi misyonumuza uygun şekilde Turan idealini gerçekleştirme yolunda çalışıyoruz.”
Cankaloğlu, Türklük gurur ve şuuru ile İslam ahlakını birleştiren yüksek Türk kültürünü yeniden canlandırmayı amaçladıklarını ifade etti. Ayrıca, hareketin farklılıkları zenginlik olarak gören bir duruş sergilediğini belirterek şu sözleri ekledi:
“Bizler, Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar kaynaşmış ve güçlü bir Türk dünyası hayal ediyoruz. Amacımız, Türk töresine, İslam ahlakına ve geleneklerimize uygun bir nesil yetiştirmektir.”
TOPLUMSAL DAYANIŞMAYA KATKI
Ziyarette konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Tohumcu ise Yesevî Hareketi’nin toplumsal dayanışmayı güçlendirmeye yönelik çabalarını takdirle karşıladığını ifade etti. Tohumcu, dernek yöneticilerine teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.
Bülent Sarıçiçek