RAMAZAN AYI İFTAR VE SAHUR MENÜSÜ

Özel Trakya Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Selin Başkurt’tan, Ramazan Ayı’na özel iftar ve sahur önerileri.

Ramazanın 3. Günü:

Ramazan ayında yapılan hataların başında sahura kalkmamak geliyor. Bu durum açlık süresinin uzamasına ve metabolizma hızının daha da yavaşlamasına neden olduğu gibi, iftara kadar açlık krizlerinin artmasına ve bu yüzden iftarda aşırı besin alınmasına yol açar. Sahurda değerlendirilebilecek en iyi öğün alternatifi protein içeriği yüksek bir öğündür. Bu tip bir öğün gün içerisinde daha geç acıkmanı ve kendini daha canlı hissetmeni sağlar.
Yoğurt:

Yoğurt,çok iyi bir kalsiyum kaynağı olup, aynı zamanda da her gün beslenmemizde yer vermemiz gereken bir besindir. Az yağlı tercih edildiğinde iyi bir protein kaynağıdır. 1 kase yoğurt 1 süt değişimine eşit olmaktadır.

Sahur:

  • 1 adet haşlanmış yumurta
  • 4-5 yk lorlu biber
  • İstenilen miktarda domates, salatalık, biber, maydanoz, marul
  • 3 adet ceviz
  • 2 dilim ekmek Tam buğday
  • 1 su bardağı süt veya yoğurt
  • 1 por meyve

İftar açılış :

  • 300-400 ml su
  • 3-4 adet zeytin+ 2 adet hurma
  • 1 kase çorba

           

15-20 dk MOLA!

  • İftar Yemeği
  • 5-6 yemek kaşığı sebze yemeği
  • 3 köfte büyüklüğü kadar ızgara köfte
  • İstenilen miktarda salata
  • 1 bardak ayran
  • 2 dilim tam buğday ekmek ya da avuç içi kadar pide

İftar sonrası ara öğün :

1 kase sütlü tatlı

Not: Miktarlar kişiye göre değişiklik göstermektedir.

Beslenme kişiye özeldir !

banner8
Haberler